Sinop’taki nükleer santral için nihai ÇED onaylandı!

Sinop’taki nükleer santral için nihai ÇED onaylandı!
15 Eylül 2020 09:45

Türkiye’nin ikinci nükleer santrali olması planlanan Sinop Nükleer Güç Santrali Projesi için nihai ÇED raporu onaylandı.

 

 

Habertürk’ten Naime Sert’in haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın web sitesinde yer alan 11 Eylül 2020 tarihli duyuruda, Türkiye’nin ikinci nükleer güç santrali olacak Sinop Nükleer Güç Santrali Projesi için ÇED raporunun olumlu olduğu belirtildi.

 

Halkın görüşleri dikkate alındı’

 
Duyuruda ”Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak Bakanlığımızca ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu’ Kararı verilmiş olup; SİNOP Valiliği (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekmektedir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur” denildi.