Sınırdan geçişe yağmur engeli

Sınırdan geçişe yağmur engeli
28 Eylül 2014 13:49

Suriye’nin Kobani kentinden IŞİD tehdidinden kaçarak Türkiye’ye geçiş yapmak isteyenler yağmur engeliyle karşılaştı.

 

Yağmur nedeniyle geçişlerin yapıldığı Yumurtalık bölgesinde oluşan çamur nedeniyle görevliler hareket etmekte zorlanınca, Suriyeliler’in alımına geçici olarak ara verilirken, 500 Suriyeli ise işlemlerini yaptırdıktan sonra Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Kobani’ye gitti.

 

IŞİD’in hedefinde olan Kobani’nin, Türkiye sınırındaki doğu ve batı bölgelerinde yer yer çatışmalar sürerken, etkili olan sağanak yağış geçişlerin geçişlerin yapıldığı Yumurtalık bölgesinde etkili oldu. Yağış nedeniyle Yumurtalık bölgesi çamurla kaplanınca, araçlar hareket edemedi ve bu nedenle sınırda bekleyen Suriyeliler’in geçişine geçici olarak ara verildi. Türkiye’ye geçmek isteyen Suriyelilerin bölgede bekleyişi sürerken, Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda toplanan 500 kişilik kalabalık ise bölgedeki yetkililerin onay vermesinin ardından öğle saatlerinde Kobani’ye gitti.

 

Kapalı hava ve yağış nedeniyle sınır hattında sessizliğin hakim olduğu görülürken, Kobani’nin doğu ve batı bölgelerinde zaman zaman silah sesleri duyuluyor.