Sınırda tedirginlik

Sınırda tedirginlik
15 Eylül 2014 11:44

IŞİD’in attığı havan topları Nusaybin’e düştü. Öte yandan Telabyad’daki patlama, Akçakale’de tedirginliğe neden oldu.

 

IŞİD’İN ATTIĞI HAVAN TOPLARI NUSAYBİN’E DÜŞTÜ

 

Mardin’in Nusaybin ilçesine komşu olan Suriye’nin Kamışlı kentine bağlı Tılhamis köyünde IŞİD ile YPG güçleri arasında çatışmalar sürüyor. IŞİD militanları tarafından Kamışlıya atılan havan toplarından ikisi sınırı geçerek Mardin’in Nusaybin ilçesine düştü. Can kaybının yaşanmadığı olayda, havan toplarından biri uluslararası karayoluna diğeri ise araziye düştü.

 

Nusaybin ilçesine sınır olan Suriye’nin Kamışlı ilçesine bağlı Tılhamis köyünde YPG ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor. Çatışmalarda zaman zaman atılan havan mermileri Kamışlı ilçesine kadar geliyor. Akşam saat 21.00 sıralarında IŞİD militanları tarafından Kamışlı kentine yönelik düzenlenen havan saldırısında 2 havan topu sınırı geçip Türkiye tarafına düştü. Havan toplarından biri Uluslararası karayolu olan İpek Yolu’na düşerken diğeri ise sınırda araziye düştü. Olaydan sonra polis karayolunda inceleme yaptı. Kamışlı’dan gelen havan topu sesleri Nusaybinleri tedirgin ederken, polis vatandaşların sınır hattında dolaşmamaları konusunda uyardı.

 

TELABYAD’DAKİ PATLAMA, AKÇAKALE’DE TEDİRGİNLİĞE NEDEN OLDU

 

Suriye’nin Rakka kentine bağlı IŞİD kontrolündeki Telabyad ilçesinde meydana gelen şiddetli patlama sınır komşusu Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nde tedirginliğe yol açtı.

 

IŞİD kontrolünde olan Akçakale’nin karşısındaki Telabyad’da, akşam saatlerinde patlama meydana geldi. Sebebi bilinmeyen ve Türkiye sınırına birkaç kilometre uzaklıkta meydana gelen patlamanın ardından yükselen dumanlar, Akçakale’den de görüldü. Patlamanın ardından başka silah veya patlama sesi duyulmadı. Yaşanan tedirginlik üzerine güvenlik güçleri sınır hattında önlemlerini arttırdı.