Sınırda asker ve polisten müdahale

Sınırda asker ve polisten müdahale
19 Eylül 2014 11:09

Suriye sınırına yürüyen vatandaşlara asker ve polis müdahale etti. Kargaşa sırasında bir kadın mayına basarak yaralandı. Bu arada, IŞİD’den kaçanların Türkiye’ye geçisine izin verildi. Türkiye’ye geçişler başladı.

 

 

 

IŞİD tehdidinden kaçan ve geçişlerine izin verilmediği için sınır hattında bekleyen Suriyelilerin, Türkiye’ye alınmamasını protesto eden kalabalığın tellerin olduğu bölgeye yönelmesine güvenlik güçleri izin vermedi. İzin verilmemesi üzerine 100 kişilik grubun taş atmaya başlaması üzerine polis ve askerler müdahale etti.

 

 

Biber gazlı ve tazyikli suyla yapılan müdahalenin ardından kalabalık, sınır hattından uzaklaşmak zorunda kaldı. Grubun ayrılmasının ardından güvenlik güçleri Suriyelilerin beklediği bölgeye 200 metre uzaklıkta barikat oluşturarak, sınır hattına geçişlere izin vermedi.

 

 

 

SURİYELİ KADIN MAYINA BASTI

 

 

Bu gerginlik sırasında Suriye tarafında sınıra doğru gelen 50 yaşlarındaki bir kadının bastığı mayın infilak etti. Suriye tarafında da endişeye yol açan patlamada yaralanan kadın, battaniye ile sınır tellerinden geçirildi ve otomobille Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.