Sınır kapısında ‘bayram’ izdihamı

Sınır kapısında ‘bayram’ izdihamı
14 Haziran 2017 09:34

Türkiye’de bulunan Suriyeliler’e Ramazan bayramında ülkelerine gitmeleri için izin verilmesinden sonra Öncüpınar Sınır Kapısı´nda izdiham oldu. Ülkelerine gitmek için sınıra gelen ve bir an önce işlemlerini yaptırarak ülkelerine gitmek isteyen Suriyeliler’in oluşturduğu izdihamda çok sayıda kişi ezilme tehlikesi geçirdi.

 

 

 

 

Kilis Valiliği, 13- 23 Haziran tarihleri arasında Suriye´nin Azez, Mare, Soran, Aktarin ve Çobanbey bölgelerine bayram nedeniyle gidiş dönüşlere izin verileceğini duyurdu. Bu duyurunun ardından Türkiye´nin farklı kentlerinden gelen binlerce Suriyeli, ülkelerine gitmek için Öncüpınar Sınır Kapısı önünde yoğunluk oluşturdu.

İzdiham ve yoğunluk üzerine polis sınır kapısı çevresinde bariyerler ile önlem alarak izdihamı engellemek istedi. Buna karşın Suriyeliler, bir an önce kayıt işlemlerini yaptırmak için bariyerlere yüklenince izdiham yaşandı ve ezilme tehlikesi geçirenler oldu.

 

 

14 TEMMUZ’A KADAR GERİ DÖNECEKLER

 

 

Polisin izdiham olmaması için önlemi devam ederken, yanlarına kişisel eşyalarını alan Suriyeliler pasaport veya geçici olarak verilen AFAD tanıtım kartlarını göstererek İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından yapılan işlemlerinin ardından Suriye’ye geçti.

Ülkelerine giden ve bayramı burada geçirecek olan Suriyeliler’in 14 Temmuz’a kadar yeniden Türkiye´ye döneceği kaydedildi.

(DHA)