Sincan’da oto ekspertiz ve computest işlemleri!

Sincan’da oto ekspertiz ve computest işlemleri!
19 Mart 2018 11:47

Bir süredir Türkiye’de inanılmaz teknoloji değişimlerine şahit oluyoruz. Özellikle büyük manipülasyonun yaşandığı araç işlemlerinde hile / hurdaya karışma işi çok fazla oluyor. Kazalı ve pert araçları sık sık sanki hiçbir şey olmamış gibi satılıyor ya da satılmaya çalışılıyor.

 

 

Mağduriyet her geçen gün artarken birilerinin bu işe dur deme zamanı gelmişti ve yeni teknolojiyle bu işi bir çözüme kavuşturdular. Oto ekspertiz artık modern aletlerle rahatlıkla ölçümlenebiliyor. Bu ölçümlerin sonunda elde edilen sonuçlar da çoğu zaman ekspertiz işlemini yapan firma tarafından garanti ediliyor. Yani müşteri, aracı aldıktan sonra böyle bir sorun olduğunu ama computest şirketinin aksi yönde rapor verdiğini kanıtlarsa şirketler bu konuda inanılmaz bir yükümlülük almış oluyorlar. Sincan oto ekspertiz, bu konuda iyi bir yol kat etmiş ve yaklaşık 8 sayfa olarak çıkardığı garantili sonucun altına kaşe vurarak müşterilerinin olası bir mağduriyetinde sincan computest olarak sorumluluk aldıklarını beyan ediyor. Aynı işlemi her aracın yetkili servisi de yapabiliyor. Tek fark, dışarıda 30 TL’den başlayan, 100 TL’lik fiyatlarda son bulan bu işlemler servislerde en az 300 TL’den başlarken araç marka ve modeline göre farklılık gösterebiliyor. Güvenilirlik konusunda birçok özel servis, yetkili servis kadar iyi hizmet verebilir hale gelmiş ve bu sevindirici bir detay.

 

 

Ankara’nın güzide ilçelerinden birinde oturduğunuzu varsayalım, Etimesgut. Etimesgut oto ekspertiz için doğru yerlerden bir başkasıdır. Buradaki özel servislerde de çok nitelikli yerler mevcuttur. Mesela Garanti Oto Ekspertiz bunlardan biridir. İşini hakkıyla yapan bu firmaya bir kere gelen müşteri benzer bir ihtiyaçta hem kendisi için hem de eşi-dostu için aynı şirketi önermektedir. Bunun nedeni kuşkusuz verilen hizmetin kalitesinin yanı sıra şirket sahiplerinin içten tavırları ve genel itibariyle alıcı ve satıcıya karşı eşit mesafede durmaları.

 

Bu tip işletmeler şu özel başlıklarda sizlere detaylı bilgi sunabilmektedirler;

  • Kaporta – boya kontrolü
  • Değişen parça kontrolü
  • Motor testi
  • Süspansiyon testi
  • Fren kontrol testi
  • Yanal kayma
  • Alt şase kontrolü
  • Elektronik aksam kontrolü vb.

İki tip sorunla sıkça karşılaştıklarını belirten şirket yetkilileri, pert araçlarda süspansiyon, yanal kayma ve alt şase sorunu çok çıkarken, orta dereceli hasar almış araçlarda kaporta boya ve değişen parça sıkıntısının sıkça yaşandığını belirtiyorlar ve tüketicileri bu konuda bir uzmanla çalışmaları konusunda uyarıyorlar.

 

Motor testi genel olarak araç marka ve modeline göre farklılık gösterebiliyor. Mesela Audi A7 tipi bir araca detaylı bir oto ekspertiz hizmeti için yetkili servisler ve çok özel çalışan garanti oto ekspertiz gibi yerler mantıklı olacaktır. Ücret olarak pahalı, elektronik sistem olarak karmaşık bu araçlara önemli dikkat edilmeli ve işinin ehli olmayan eksperlerin eline bırakılmamalıdır.

 

Sonuç olarak bizler, ziyaretçilerimizin iyi yerlerle uygun fiyata çalışmalarını amaçlamaktayız ve çalışmalarımızı bu bağlamda şekillendiriyoruz.