Sinan Aygün’ün Togo Kuleleri’nde faaliyet durmadı!

Sinan Aygün’ün Togo Kuleleri’nde faaliyet durmadı!
15 Ocak 2020 14:17

Kamu yararına aykırı bulunduğu için mahkeme kararıyla mühürlenen ATO Başkanı Sinan Aygün’e ait Ankara’daki Togo Kuleleri’ne malzeme taşınmaya devam ediyor

 

 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Togo ikiz kulelerinin inşaasına ilişkin imar planı değişikliklerine Melih Gökçek döneminde dava açmış, mahkeme imar planlarını iptal etmişti. Plan iptaline rağmen Ankara Ticaret Odası eski başkanı Sinan Aygün’ün sahibi olduğu inşaat devam etmişti.

Bunun üzerine Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Mustafa Tuna döneminde ruhsatın iptali ve binanın mühürlenmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu. Mustafa Tuna döneminde inşaat mühürlenmeyince Mimarlar Odası olayı tekrar yargıya taşıdı ve yargı 24 Ekim 2019 tarihinde mühürlememe kararını da iptal etti.

 

 

MALZEME ÇIKARTILMAYA DEVAM EDİYOR

 

 

Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi mühürlememe işleminin iptaline ilişkin önce istinaf başvurusu yaptı, sonra aynı gün istinaf başvurusunu geri çekerek istinaf başvurusundan feragat etti. Karar sonrası söz konusu bina mühürlendi. Bu gelişmelerin ardından Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve sekiz Belediye Meclis üyesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Aynı şekilde, Mansur Yavaş da Sinan Aygün hakkında dava açtı. Ciddi Gazete’de yer alan habere göre Togo Kuleleri’nin ne olacağıyla ilgili tartışmalar devam ederken, bu sabah çekilen fotoğraflarda, binanın dışına asansör kurulduğu, üst katlara malzeme çıkartıldığı görüldü.