Simurg Kuş Yuvası ‘ilk uçuş’ etkinliği! Tedavileri biten 23 kuş doğaya döndürüldü!

Simurg Kuş Yuvası ‘ilk uçuş’ etkinliği! Tedavileri biten 23 kuş doğaya döndürüldü!
8 Ağustos 2019 14:24

Çoğu yavruyken yuvaya ulaştırılmış 23 kuş büyütülüp, tedavi edilip doğaya salındı. Ankara’da faaliyet gösteren Simurg Kuş Yuvası Derneği tarafından düzenlenen “İlk Uçuş Etkinliği” kapsamında tedavi süreci başarılı bir şekilde tamamlanan ve yuvadan uçabilecek yeterliliğe gelen güvercin, ebabil, saksağan ve kerkenez türlerinden oluşan 23 kuş doğal yaşamlarına geri salındı.

 

 
Ankara’da faaliyet gösteren Simurg Kuş Yuvası Derneği, yaralı, yavru, hasta durumda olan muhtaç kuşların rehabilite edilip doğaya döndürüldüğü, doğaya salınamayacak durumda olanlar için de yuva olarak hizmet veren bir sivil toplum örgütüdür. Simurg Kuş Yuvası ülkemizde sadece kuşlar üzerine çalışan ilk ve tek kuruluştur.

3 Ağustos Cumartesi günü Simurg Kuş Yuvası Derneği ve yuvada tedavileri tamamlanmış kuşlar için oldukça heyecanlı bir gündü, aralarında göçmen kuşlardan ebabillerin, yerel türlerden güvercin, kerkenez, saksağanların bulunduğu 23 kuş dernek üyeleri ve katılımcılar eşliğinde heyecanla doğaya döndürüldü.

Dernek Başkanı Alaz Uslu : “Himayemize yavru iken ulaştırılan kuşların büyüyüp, doğaya dönmeye hazır hale geldiklerini görüp, ilk özgür uçuş deneyimlerine tanık olduk. Heyecanlandık, sevindik, duygusallaştık… Yavru olarak gelip, genç olarak dönen kuşların yanında, gözünü kaybetmek üzere olan bir güvercin, enfeksiyon problemi olan bir güvercin, kanat ameliyatı olan bir güvercin ve bir ebabil, tüy dikimi yaptığımız 3 ebabilin sorunsuzca doğaya döndüğünü görmek başarımızı gözler önüne serdi. 10 güvercin, 4 saksağan, 1 akkarınlı ebabil, 3 boz ebabil, 4 ebabil, 1 kerkenezin içinde olduğu 23 kuş bugün doğaya döndü. Mutluyuz, gururluyuz.” açıklamasını yaptı.

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18