Silikonla bacak estetiği

Silikonla bacak estetiği
8 Kasım 2017 10:48

Günümüzde bacak estetiği,  gittikçe artan estetik uygulamalardan biridir.

 

 

Bu operasyonlarla, bacak ve de uyluk bölgesindeki inceliklerin düzeltilmesi ya da belirgin hatlar oluşması sağlanabilir. Özellikle bacak bölgesinin estetik uygulamalar, kadın ve erkeklerde farklı amaçlar için uygulanmaktadır. Kadınlar normale yakın ve daha düzgün, çekici duran bacaklar isterken, erkekler daha kaslı bacaklara sahip olmak istemektedirler.Yani kısaca, bacak estetiği ile bacakların orantısal ilişkisi düzeltilebilmektedir.

 

Bacak estetiği  ameliyatları, sadece estetik amaçlarla yapılabildiği gibi doğumsal veya sonradan oluşan deformitelerin (kaza, işkence vb. gibi)  düzeltilmesinde de uygulanmaktadır. Ayrıca; polio hastalığına (çocuk felci) bağlı  bacaklarda kısmi ya da tam felce bağlı defromiteler, spina bifida denilen omurgalarda doğuştan defektlere bağlı gelişmekte olan deformiteler ve de  club foot denilen doğuştan olan ve ayakların içe döndüğü durumlarda da bacaklarda olan deformiteler bacağa silikon protez uygulanarak da düzeltilebilmektedir. Yani genel olarak bacak estetiği ile  kişinin görünümü düzeltmek ve kendine olan güvenini kazanmak, doğuştan veyahut sonradan olan deformiteleri düzeltmek ve de  daha orantılı bir görünüme sahip olabilmek mümkün olmaktadır.

 

Bacak estetiği,  baldır ya da uyluğa yumuşak silikon protezlerin uygulanması ile yapılır. Silikonlar, gastrokinemius adı verilen kasların üzerine konulur. Gastrokinemius kası ise, baldırın arka kısmında bulunun ve de 2 bölüme sahip olan bir kastır. Yani, bacağın iç kısmına ya da dış kısmına silikon konulabilir. Silikon, bacak arka kıvrımında 3 cm’lik bir kesi içerisinden bacak iç kısmına yerleştirilir.

 

Bunların yanı sıra, uyluk bölgesinde, özellikle de uyluk iç kısmında olabilen şekil bozuklukları da yine silikon protezlerle düzeltilebilir.

 

İyileşme dönemi ise, kısa dönem ve de uzun dönem olarak ayrılır. Operasyondan sonra ilk 7-10 gün içerisinde, ev içinde kısa yürüyüşler yapılabilir ve gece uyurken de bacaklar yüksekte kalacak şekilde yatılmalıdır. Operasyondan sonraki 2 gün, günün büyük bölümünün yatakta geçirilmesi tavsiye edilmektedir. Operasyondan sonraki ortalama 10 gün sonunda yavaş yavaş yürüme mesafesi artırılır ve hemen hemen 3 hafta sonra normal hayat aktivitelere dönülebilir. Ameliyatın genel iyileşme süresi de yaklaşık 6 aydır.

 

http://bacakestetik.net/