Şile Belediyesi ihalelerinde skandal hata!

Şile Belediyesi ihalelerinde skandal hata!
21 Ocak 2018 09:14

AKP’li Şile Belediyesi’nin düzenlediği tüm ihalelerde skandal bir hata tespit etti. Sayıştay, ihale komisyonlarına belediye başkan yardımcılarının başkanlık yaptığını bu durumun da “objektif ve bağımsız” karar alınmasını engellediğini tespit etti.

 

 

Özlem Güvemli / SÖZCÜ

 

 

Sayıştay’ın Şile Belediyesi denetim raporu, belediyenin ihale komisyonlarının tespitinde sistematik hata yaptığını, ihale yetkilileri tarafından belediye başkan yardımcılarının ihale komisyon başkanı olarak seçildiğini ortaya çıkardı. Mevzuata göre ilçe belediyelerinde bütçeyle ödenek tahsis edilen birim olan müdürlüklerin en üst yöneticisi konumundaki müdürlerin harcama yetkilisi ve dolayısıyla ihale yetkilisi sıfatı ile ihale komisyon üyelerini ve başkanını seçtikleri anlatıldı.
HİYERARŞİYE AYKIRI

 

 

Şile Belediyesi’nde yapılan tüm ihalelerde müdürlerin ihale komisyon başkanı olarak belediye başkan yardımcılarını belirlediklerine vurgu yapılan raporda “Bir konuda görevlendirme yapan kişi veya makamın, görevlendirilen kişi veya makama göre hiyerarşik anlamda ‘eşit’ veya daha ‘üst’ konumda olması gerekirken belediyenin yaptığı ihalelerde, ihale yetkilisi konumundaki kişi ilgili müdürler iken, ihale komisyonu başkanı olarak görevlendirdiği kişi hiyerarşik olarak üstü konumundaki Belediye Başkan Yardımcısı sıfatını taşımaktadır” denildi.
OBJEKTİF VE BAĞIMSIZ OLAMAZ

 

 

Hem ihale komisyonunun, hem de ihale yetkilisinin kararlarını alırken bağımsız ve objektif kriterleri esas alarak hareket etmeleri gerektiğine dikkat çeken Sayıştay, ihale yetkilisi konumundaki müdürlerin amiri konumunda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı’nın komisyon başkanı sıfatıyla imzasının bulunduğu bir karar karşısında “objektif ve bağımsız” davranmasını zorlaştıracağı belirtildi. Bu nedenle söz konusu görevlendirmelerin doğru olmadığı sonucuna varıldı.

 

http://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/taslak-haber-sile-belediyesi-ihalelerinde-skandal-hata-2182501/