Silahsız işgal ve kuruş vurgunu

Silahsız işgal ve kuruş vurgunu
7 Mart 2017 10:26

Silahsız işgal, Raf terörü ve kuruş vurgunu ne demektir? Yıllardan beri raf ve ekonomik terör örgütlerini yazarak sizlerle paylaşıyoruz:

 

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

 

05/Mart/2017 Pazar günü saat 19,33 FOX TV de, bir kuruş ile ilgili Türk Milleti nasıl sömürülüyor diye rakamlar verilerek haber anlatıldı. Bazı büyük bakkaliye mağazaları mağazalarına yeni mağaza zincirleri alarak, Türkiye de büyüyerek tekelleşmeye gidiyor. Büyümesine karşı değiliz ama, bir kuruş vurgunu ve Türk sanayicisini zorlayarak raf bedelinin alınmasına karşıyız. Sanayiciden ürün başına şu kadar raf bedeli verirsen ürünlerini satarım diye sanayici zorlanıyor. Alınan raf kirası, raf kirası olarak gelir defterine aynen işleniyor mu?

 

 

Raf kirası demek,haksız rekabet demek değil midir? Türk sanayicisini, raf kirası vermeye zorlayanların, zamanın Maliye Bakanı (Başbakan Yard.) Mehmet Şimşek’in dediği gibi; ”Yolsuzluk Yapanın Allah Belasını Versin.”Türk sanayicisini zorlayarak raf bedeli (Kirası) verirsen ürününü satarım diyen mağaza zincirlerinin faaliyetleri konusunda, Maliye Bakanlığının haberi var mı? Raf terörü uygulamasıyla haksız rekabetle kazanç elde edenlere, Maliye Bakanlığının acilen müdahale etmesi gerekmiyor mu?

 

 

MALİYE BAKANLIĞININ DİKKATİNE

 

 

Maliye Bakanlığı, Türkiye genelinde, fırınlar da ekmek alınırken, %95’i KDV fişi vermiyor? Milyonlarca ekmek tüketimi var. Fırınların Tüketiciden aldıkları KDV geliri neden yerine ulaşılmıyor ve bu KDV nereye gidiyor diye soru işaretleri olmuyor mu? Ayrıca Lokantalar, büyük mağaza zincirlerinin raf kiralaması geliri, büfeler, okul ve resmi kurum kantinleri, umumi tuvaletler, şehirlerarası otobüslerin mola yerleri, tüccar pazarcılar (üretici köylü hariç) ve akla gelmeyen daha bir çok iş kolunda KDV fişi neden verilmiyor? KDV fişi vermemek, ekonomik terörü desteklemek ve göz yummak değil midir? Bir ülkede vergi kaçakçılığı kontrol edilmiyorsa, o ülkede iktisadi demokrasinin mevcudiyetinden bahsedebilir misiniz? İktisadi demokrasinin olmadığı bir ülkede gerçek demokrasinin mevcudiyetinin varlığı olur mu? KDV fişi kontrol edilmediği müddetçe, FETÖ terör örgütü gibi, ALLAH korusun, terör örgütleri bu şekilde daha çok güçlenir. Buyurun cevabını ilgili karar organları versin…

 

 

OLAY 1- Yıl 1997 kasım Australia-Queensland-Bundaberg şehri: Bundaberg de, bir bakkalda 117 Australia dolarlık alışveriş yaptım ve eve gittim, kapıdan içeri girmek üzere iken, maliye polisi lütfen alışveriş fişinizi görebilirmiyim? Sorusuna karşı cebime ve poşetlere baktım kasa fişini göremedim. Maliye polisi, bana 170 Australia doları ceza yazdı ve dedi kasa fişini getir cezanı kaldırayım. Ertesi gün bakkala gittim ve dedim dün fiş’im burada kaldı mı? Kasiyer, kaç dolarlık alışveriş idi? 117 dolar deyince kasiyer fişimi verdi. Bir gün sonra Maliye polis karakoluna gidip fişi gösterdim, ceza iptal edildi. Maliye polisi, bana dedi fişini eve girinceye kadar sakla, yoksa ceza ödersin.

 

 

OLAY 2- Gelelim Türkiye’ye: Türkiye de bir esnaftan fiş isteyince, insana saldırıyorlar ve kavga ediyorlar. Muğla ili Fethiye ilçesinin Çiftlik beldesinde, faaliyet gösteren büyük bakkaliye de, 06/Mart/2017 Pazartesi günü Saat 15,15,56 da, fiş numarası 0076 olan, 2,49 kuruş fiyatlandırılmış bir ürün aldım ve 2,50 kuruş verdim tamam dedi, ve müdahale ederek neden bir kuruş vermiyorsun dedikten sonra çıkardı bir kuruş verdi. Hareketliliği olmayan bir fiyatlandırma yapılıyorsa o zaman, kaç kuruş ise kuruşu kuruşuna paranın üstünü vermek mecburiyetindedir. Kimsenin haddine değildir ki, Türk Milletine karşı ekonomik terör uygulasın. Zamanın Maliye Bakanı (Başbakan Yard.) Mehmet Şimşek’in dediği gibi; ”Türk sanayicisini ve Milletini, Raf terörü ve kuruş vurgunu ile sömürenlerin de, Cenab-ı Allah belalarını versin” inşallah.

 

 

TÜKETİM KÜLTÜRÜ VE SORUMLULUK

 

 

 

Tüketim kültüründe dikkat edilecek en önemli konularından birisi de, %100 yerli sermaye (Türk malı) olmalıdır. Son yıllarda, bankacılık, gıda ve içecek sektöründe, Milli sermaye azınlığa düşüyor. Türk Milleti olarak bunun bilincinde miyiz? Yabancı sermayeli gıda sektörü ile Türkiye genelinde binlerce büyük bakkaliye mağazalar zincirine sahip olanlar, raf ve bir kuruş terörü uygulanarak, hem Türk sanayicisine, hem de tüketiciye büyük bir zulümdür. Başbakan Binali Yıldırım diyor ki: ”Ya İstiklal Ya Ölüm” raf terörünü ve bir kuruş vurgununu uygulayanlara diyoruz ki, ”Ya İstiklal Ya Ölüm” çağrısına dayanarak, bu uygulamalarından vazgeçmelidirler. Raf terörü ve hareketliliği olmayan bir kuruş vurgunu ”İhanet şebekesi” nin ta kendisi değil midir? Madem ki, Başbakan Binali Yıldırım diyor ki: ”Gün Dostunu Düşmanını Tanıma Günüdür.” ile ”Ya İstiklal Ya Ölüm” Milli seslenişleri geçerliliğini koruyor ise o zaman, acilen bu ekonomik terörlere karşı, caydırıcı yasalar çıkarılarak haddini bildirmelidir. 1960 lı yallardan 15 Temmuz 2016 gününe kadar FETEÖ Terör örgütü ve tarikatına maddi-manevi tavizler verildi ve verilen tavizler, 15 Temmuz günü ağaç (FETÖ) çiçek açarak meyve vermeye çalıştı ve belasını Cenab-ı Allah verdi. Onun içindir ki, KDV kaçakçılığı, RAF terörü ve bir kuruş vurgunu, üçüz kardeşler (Ekonomik Terör) dir. Başbakan Binali Yıldırım, seslendiği Milli konuları acilen yürürlüğe koymalıdır ki, Türk Milleti ”sömürülme ve ekonomik ihanet” ten kurtulsun.

 

 

 

Raf terörü ve bir kuruş vurgunu konusunda, Ruhunda Vatan kavramı ve vicdan sahibi olan TBMM de ki, tüm Milletvekillerinin bu konuda tek yumruk olup, konuya müdahale edilmesi gerekmiyor mu? Bu konu da Milletvekillerini göreve çağırıyorum.

 

 

Bir kuruş ve silahsız işgal zihniyetinde olanların hızını kesmeyen yetkililere bir öneri: Doktor zenginin kızını muayene ettikten sonra babasına dedi ki: ”kızınızda kansızlık var; fazlaca demir almasını tavsiye ederim.”

 

 

 

”Aman doktor, benim kızıma demir tavsiye edilir mi? Ona altın veya pırlanta tavsiye ediniz.’‘ Raf terörü ve bir kuruş vurgunu yapanların, demir alması gerekirken yerine altın mı verelim? Stratejik önem taşıyan KDV, temel gıda ve içecek sektörünü ele geçiren yabancı sermayenin Türk vatandaşını sömürenleri, ne zaman kontrol altına alacak? KDV fişi, sigara yasağı gibi caydırıcı yasalarla kontrol altına alındığında, bütçe açığı da asgariye inmiş olur ve vurguncuların kayıt dışı (Kara para) faaliyetleri de son bulur. Ayrıca Anarşik-Ekonomik terör faaliyetlerini azaltmak için, atılacak ilk adım: Terörü maddi bakımdan zayıflatacaksınız ki, eli ayağı bağlansın.

 

 

 

Ş. Ancel anlatıyor: Üsteğmenliğim sıralarında idi; bir gün İstanbul da tramvaya binmiştim. Durak yerinde yaşlıca kadıncağız tramvaya bindi. Derhal kalkarak ihtiyara yerimi vermek istedim. Kadıncağız oturmaktan imtina ederek: ”Hayır oğlum sen otur. Bir gün gelecek memleketimizi müdafaa ederken çok yorulacaksın, onun için şimdi istirahat et.” dedi. Vatan sever ve vicdan sahibi her Türk vatandaşı’nın bu hatıradan ders alması gerekir. (Bütün dünya Sayı 8 sayfa 153 Eylül 1948)

 

 

Onun içindir ki, lanet olası Ekonomik teröre önem vermediğimiz den dolayı, 15 Temmuz olayları ortaya çıkmıştır. Eğer ki Ekonomik terör (Kara para) ve Riyakarlar kontrol edilmiş olsaydı 15 Temmuz olayları olur muydu? Ekonomik terör ve kara para serbestliği, silahlanmayı kolaylaştırıp ve ”İhanet şebekesi’‘ ahlakına sahip olanların para karşılığı stratejik önemi olan, her türlü bilgiyi elde ediyor. Onun içindir ki, Vatansever görüntüsü ve seslenişi ile mesaj verip tasarruflarına stratejik sorumluluk isteyenlerin sadakatla-samimiyetle, başta raf terörü olmak üzere, bu olumsuzluklara yetkililerin dur demesidir.

 

 

ÖNERİ:

 

 

Raf ve KDV terörü politikasını uygulayanlara haddini bildirmek ve verdiğimiz paranın Allah korusun, bize mermi olarak gelmesini istememek bizim elimizde: Binlerce büyük bakkaliye mağazalar zinciri sahibi kimdir ve o mağazalarda satın aldığınız ürünün, %100 yerli sermaye (Türk malı) mi, dikkat edilmelidir. İnternette mağazalar zinciri, özellikle temel gıda ve içecek sektörünün sahibi kimdir araştırmasını yaptıktan sonra kararınızı verin. Madem ki Devlet adamlarımız, ”Gün Dostunu Düşmanını Tanıma Günüdür” çağrısını yapıyor, Türk Milletinin birlik-beraberliği için, bu önemli çağrıları dikkate almalıyız.

 

 

NOT: Market ismini kullanmak, Türk diline saygısızlıktır. İngilizce de market demek, pazar demektir. Market ismini kullananlar bunun bilincinde midirler? Onun için büyük bakkaliye zinciri ismini kullandım.

Cenab-ı Hak Vatanımızı ve Milletimizi, Ekonomik ve raf terörü zulmü ile ihanet edenlerin şerrinden korusun. AMİN

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Cümle Vatan Şehitlerimizi Rahmet, Gazileri minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar diliyorum.

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun