'Şike davası'nda karar pazartesi

'Şike davası'nda karar pazartesi
29 Haziran 2012 16:07

“Futbolda şike” davasında karar pazartesi gününe kaldı. Bugünkü duruşmada karar çıkma ihtimali nedeniyle adliyede yoğunluk yaşandı. İlk kez akreditasyon uygulaması yapıldı; sadece ajans muhabirleri salona alındı. ‘Şike davası’nda Türkiye’nin merakla beklediği karar pazartesiye kaldı.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, mahkemenin pazartesi saat 10.00’da karar için toplanacağını açıkladı.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen şike davasının 22. duruşmasına tutuklu sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Yusuf Turanlı ile tutuksuz sanıklardan Şekip Mosturoğlu, Sadri Şener, Ali Yıldırım, Hasan Çetinkaya, Mecnun Odyakmaz, Tayfur Havutçu, Serdar Adalı, Bülent Uygun, Nevzat Şakar, Tamer Yelkovan, Ümit Karan, İbrahim Akın, Serdar Kulbilge, Korcan Çelikay ve İskender Alın’ın da aralarında bulunduğu 36 tutuksuz sanık katıldı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın da izleyici olarak katıldığı duruşmada, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanvekili Abdullah Kiğılı ve kulübün Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay’ın da aralarında olduğu çok sayıda kulüp yöneticisi ile Mahmut Uslu’nun da aralarında bulunduğu Fenerbahçeli eski yöneticiler de hazır bulundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci’nin, 20 Haziran’da yapılan duruşmada, ”Bir aksilik olmazsa cuma günü karar vermeyi planlıyoruz” ifadesi doğrultusunda duruşmada karar verileceği beklentisi nedeniyle çok sayıda kişinin bugünkü duruşmaya geldiği gözlendi.

DURUŞMADA BİR İLK
Duruşma nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı önü ve mahkeme salonunun kapısında yoğun güvenlik önlemleri alınırken, duruşmaya katılacak herkes için akreditasyon uygulaması yapıldı.

Basın mensuplarıyla birlikte duruşmaya giren izleyicilere, ”İstanbul Adalet Sarayı Akreditasyon Kartı” yazılı kartlar dağıtıldı.

Bu arada, duruşmayı izlemek için sadece ajans muhabirlerine akreditasyon kartı verilirken, diğer basın mensuplarının kapıda bekletildiği görüldü.