Şifalı armağanlarla siğil tedavisi

Şifalı armağanlarla siğil tedavisi
31 Ocak 2014 11:58

Saygıdeğer okuyucularımız, bugünkü yazımızın konusu, şifalı armağanlarla siğillerin tedavisi hakkında olacaktır.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Yıl 1990 Pakistan-Lahore şehri: Lahore şehrinde ikamet eden ve tekstil sanayicisi olan, Afgan Türklerinden Mithat Turay TANBEK, isimli dostumun daveti üzerine bu ziyaret gerçekleşti. Genellikle ergenlik çağındaki çocuklarda siğil çoktur; Lahore de siğilİ doğal, kimyasal içeriksiz ve pratik yöntemlerle tedavi ettikleri dikkatimi çekti. Kaynak kişilerden edindiğim bilgileri, siz saygıdeğer okuyucularımızla da paylaşmayı Cenab-ı Allah, nasip etti.

 

SİĞİL NEDİR?

 

Siğil el, ayak ve vücudun diğer kısımlarında çıkar, kökü vardır. Siğilleri zararsız görmemeliyiz ve öyle olur ki tehlikeli büyüyebilirler, Allah korusun bu da enfeksiyon kapması münasebetiyle çeşitli hastalıklara neden olur. Pakistan da Halk hekimleri, siğilleri büyümeden tedaviye başlıyorlar. Siğil büyüdükçe çıkan bölgeyi kaplayıp, çeşitli enfeksiyon kapmasına neden oluyor. Siğil tedavisi ihmal edilmemelidir.

 

REÇETE 1- MALZEME: 30-40 gram keskin sirke asidi. KKULLANILIŞI: Sirke asidini, yatağa girmeden 45 dakika önce, yalnız siğil üzerine sürünüz, iyice kuruduktan sonra yatınız. DİKKAT! siğil dışındaki bölgeye kesinlikle dokundurmayınız. Bu pratik tedavi 3-4 günde siğili tedavi eder ve siğilden eser kalmaz.

 

RÇETE 2- MALZEME: Kuru soğan ve doğal ev yapımı sirke. KULLANILIŞI: Yumurta büyüklüğünde bir adet kuru soğanı zar şeklinde doğrayın, cam kavanoza koyun, üzerini iki santim fazla kapatacak şekilde sirkeyi boşaltıp 2 saat dinlendirip, soğanları çıkarın siğil üzerine bağlayın. Bu işleme sabah ve akşam olmak üzere, her seferinde taze olarak hazırlanmalıdır. Bu reçete 5-6 günde siğiller kökü ile birlikte çıkar yok olur.

DİKKAT ! Kullanılacak sirke kesinlikle sentetik ve aromalı olmamalıdır. Doğal sirke olmalıdır.

 

REÇETE 3- MALZEME: Taze sıkılmış yeşil ham elma suyu. KULLANILIŞI: Taze olarak sıktığınız yeşil ham elma suyuna pamuğu batırıp siğil üzerine iyice yedirerek uygulayın, günde 3-4 defa bu uygulamayı tekrarlayın. Allah’ın izniyle bu uygulama, 4-6 gün sonra siğiller küçülerek erir ve siğilden eser kalmaz.

NOT: Her seansa kadar, siğil çevresine su değmemesine dikkat edin. Ayrıca tedavi esnasında ve tedaviden en az iki ay kadar kolonya, şampuan ve sentetik kozmetik ürünler kullanmamaya özen gösterin.

 

Vatan Şehitlerini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, gazileri minnetle anarız. Cenab-ı Allah, Yüce Türk İslam alemine şifasını mahrum etmeyen kullarından eylesin.

 

Hadis-i Şerifler ve Özdeyişler:

 

1- Çocuklarınıza fazileti öğretin. İnsanı ancak o bahtiyar eder, para değil. (Beethoven)

2- Eğer hataların kökünü kurutmak isterseniz, analardan oluşan bir ordu kurmanız gerekir. (Charles Rollin)

3- Sağlığı olanın umudu, umudu olanın her şeyi var demektir. (Arap Atasözü)

4- Kim bir zalimle beraber yürürse, tıpkı onun gibi günahkar olur. (Hadis-i Şerif)

5- Zulüm, kıyamet gününde, karanlıklar halinde görülecektir. (Hadis-i Şerif)

6- Kim bir zalime yardım ederse, ALLAH O zalimi o kimsenin başına sataştırır. (Hadis-i Şerif)

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun