Şiddetli lodos deniz ulaşımını engelliyor

Şiddetli lodos deniz ulaşımını engelliyor
23 Eylül 2014 16:51

Bursa’da hızı saatte 70 kilometreye kadar ulaşan şiddetli lodos, yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.

 

Lodos yüzünden İDO ve BUDO seferleri iptal edildi. İznik’te asırlık çınar ağaçlarının kopan dalları yolu kapattı.

 

Bursa ve ilçelerinde etkili olan lodos şiddetini arttırıyor. Meteoroloji tarafından yapılan ölçümlerde hızı Bursa’da 68, Karacabey, Gemlik ve İznik’te 70 kilometreye ulaşan şiddetli lodos yüzünden ağaçların dalları koptu. İznik Atatürk Caddesi üzerinde bulunan asırlık çınar ağacından kopan dev dal parçası, caddeyi trafiğe kapadı. Kılıçaslan Caddesi’nde ise bir başka çınar ağacından kopan dal parçası bir aracın üzerine düştü. Olayda ölen veya yaralanan olmadı.

 

Bu arada Soğanlı Mahallesi’ndeki parkta devrilen bir ağaç iki kişinin hafif yaralanmasına neden oldu.

 

DENİZ ULAŞIMI AKSADI

 

Şiddetli lodos yüzünden İDO’nun saat 15.00’teki Kadiköy-Yenikapi-Armutlutk-Armutlu-Bursa, 18.30’daki Bostanci – Yenikapi – Bandirma, 18.40’taki Kadikoy-Yenikapi-Bursa ve yarın saat 07:30’daki Bandirma – Yenikapi – Bostanci deniz otobüsü seferleri iptal edildi. Bursa Deniz Otobüsü işletmesi de saat 17.00’deki Armutlu (İhlas) – Bursa (Mudanya) , 15.30’daki İstanbul (Kabataş) – Armutlu (İhlas), aynı saatteki İstanbul (Kabataş) – Bursa (Mudanya) , saat 15:00’teki Bursa (Mudanya) – İstanbul (Kabataş) deniz otobüsü seferlerini iptal etti.

 

BANDIRMA’DA RÜZGAR HAYATI OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEDİ

 

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bugün kısa süreli etkili olan rüzgar, yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Yolda yürüyen vatandaşlar rüzgar nedeniyle işyerlerine sığındı. Kentteki elektriklerin kesilmesine neden olan rüzgar nedeniyle seyir halindeki bazı otomobiller park yapmayı tercih etti. Rüzgarın sona ermesinden sonra dökülen yapraklar, belediyeye ait iş makineleri tarafından temislendi.