Sıcaklık 60 derece olacak!

Sıcaklık 60 derece olacak!
3 Ağustos 2015 11:33

Meteoroloji uyardı: “Bunaltan sıcaklıklar etkisini daha da arttıracak. Özellikle güneyde 60 derece hissedilen sıcaklık ölçülecek…”

 

 

Günlerdir sıcak hava dalgasının etkisinde olan Türkiye daha da ısınacak. Meteoroloji artacak sıcaklık ve nem için vatandaşları uyardı. Özellikle güney illerimizde artış gösterecek sıcaklıklar Antalya’da 60 derece hissedilecek.

 

 

‘TEHLİKELİ SICAKLIK’

 

 

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Antalya için ‘tehlikeli sıcaklık’ uyarısı yaptı. Termometrelerin 39 derece olacağı Antalya’da nemle birlikte hissedilen değerlerin 60′ın üzerinde olması beklenirken, vatandaşların mümkün olduğunca sıcak yerlerde bulunmaması gerektiği konusunda uyarılar yapıldı. Meteorolojinin uyarısı nedeniyle bölgedeki turistik tesisler de sıcak günü serin atlatabilmek adına çeşitli önlemler aldı.

 

 

Türkiye’de yabancı turistin en çok rağbet gösterdiği merkez olan kentte, yine birçok ilden tatile gelen yerli turistlerle birlikte kent halkının da sahillere ve su parklarına akın etmesi bekleniyor.

 

 

Başta Konyaaltı ve Lara plajları sabah saatlerinden itibaren yoğunluk yaşamaya başladı. Deniz suyu sıcaklığının 29 derece kaydedildiği kentteki su parkı ve havuzlar da yoğun taleple karşı karşıya kaldı.

 

 

ÖNEMLİ UYARI

 

 

Uzmanlar, özellikle solunum sıkıntısı çeken, kronik akciğer hastaları, astım, KOAH ve bronşit hastalığı olan hastalar için riskli gün olduğunu söyledi. Özellikle yüksek nemim bu gruptaki hastalar için sıkıntı yaratabileceğine dikkat çekildi.