Seyyar sandıkta rapor iptal

Seyyar sandıkta rapor iptal
9 Mayıs 2018 09:33

Aile hekimlerinin 2 Mayıs’tan itibaren verdiği, yatağa bağlı seçmenlerin seyyar sandıklarda oy kullanabilmelerine yönelik sağlık raporları iptal edildi. Sağlık Bakanlığı yeni rapor talimatı verdi.

 

 

Mesude Erşan / Hürriyet

 

24 Haziran’daki seçimlerde ilk kez hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenler, seyyar sandıklar vasıtasıyla oy kullanabilecek. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıklamasına göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından evde bakım hizmeti verilen kişilerin sağlık durumlarının sağlık kurulu raporuyla sabit olduğu, eğer tespit edilememiş kişiler varsa kişilerin beyanlarıyla seyyar sandıklarda oy kullanabilecekleri belirtilmişti. YSK’nın 26 Nisan’da yayınladığı genelgeyle de seçmenden sağlık raporu istenmişti. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı 30 Nisan’da yayınladığı genelgeyle aile hekimlerinden yatağa bağımlı seçmenler için sağlık raporu düzenlemelerini talep etmişti.

Bakanlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kayıt altına alınmış vatandaşlar ile Sağlık Bakanlığı Evde Sağlık Hizmeti alan yaklaşık 294 bin ağır engellinin isimlerini aile hekimlerine bildirdi ve 12 Mayıs mesai bitimine kadar süre verdi. Raporun mümkünse hastaların evlerinde ziyaret edilerek, değilse bir yakınının aile sağlık merkezlerine çağrılarak hazırlanacağı belirtildi.

 

 

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/seyyar-sandikta-rapor-iptal-40830371