Her şey güzel olacak kampanyası çığ gibi büyüyor: Duygusal mesajlar

Her şey güzel olacak kampanyası çığ gibi büyüyor: Duygusal mesajlar
11 Mayıs 2019 14:00

CHP, Ekrem İmamoğlu’nun başkan seçildiği ve YSK tarafından iptal edilen İstanbul seçimlerinde yeni kampanya döneminde kullanılmak üzere bağış kampanyası başlattı.Kampanya kapsamında vatandaşlar en az 20’şer lira bağış yapmaya çağırıldı.

 

 

Dileyen vatandaşlar kişi başına 54 bin 566 liraya kadar bağışta bulunabilecekler. CHP İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı Erol Bektaş, önceki gün başlatılan ve çığ gibi büyüyen kampanya hakkında Sözcü’ye konuştu. Vatandaşların kafasındaki soru işaretlerine yanıt veren Bektaş, özellikle “Bağışların bir kısmı Hazine’ye devrediliyor” iddiasına açıklık getirdi. İşte Bektaş’ın “Vatandaşlarımızın bağış kampanyamıza yoğun ilgisi haksızlıklar karşısında halkımızın nasıl birlik olabileceğini göstermesi açısından son derece önemli…” diye tanımladığı, kampanya hakkında bilinmesi gerekenler ve tarihi kampanyadaki son durum…

 

Kampanyaya katılan bağışçıların, kişi başı, 54 bin 566 liraya kadar bağışta bulunabileceklerini belirten CHP İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı Erol Bektaş, “Tüm vatandaşlarımız müsterih olsun. Kampanyaya tahminlerimizin ötesinde yoğun bir ilgi var.” dedi. Bağış yapılırken TC numarasının belirtilmesinin gerektiğinin altını çizen Bektaş, alıcı kısmına da muhakkak “Cumhuriyet Halk Partisi” yazılması gerektiğini belirtti.

 

Yurt içindeki bağışların CHP’nin; Vakıf, Ziraat, Garanti, Halk ve İş Bankası hesaplarına, yurt dışında ise sadece İş Bankası hesaplarına yapıldığının altını çizen Bektaş “Bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımız chp.org.tr web sitesinden hesap numaralarına ulaşabilirler” dedi.

 

hp-orta

CHP İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı Erol Bektaş

 

 

“KESİNLİKLE HAZİNE’YE DEVREDİLMİYOR”

 

Sosyal medyada ortaya atılan “Usulüne uygun yapılmayan bağışların Hazine’ye devredildiği” iddialarını da yalanlayan Bektaş “Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. Alıcı kısmına CHP ya da Cumhuriyet Halk Partisi yazılmadan ya da TC ibaresi eklenmeden yapılan bağışlar banka tarafından kişiye iade ediliyor. Yani yapılan bağış, beyanlarda bulunan yanlışlar yüzünden ya kişiye banka tarafından iade edilir ya da CHP hesaplarına geçer. Hazine ya da üçüncü şahıslara gitmesi kesinlikle söz konusu değil” dedi.

 

Bazı vatandaşların “güvenlik kaygısıyla” TC numaralarını belirtmekten çekindiğini hatırlatan Bektaş “Bu kampanya Siyasi Partiler Kanunu’nun 66.’ıncı maddesinde de yer aldığı gibi tamamen yasaldır. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Verdikleri bağışlar son kuruşuna kadar yerine ulaşıyor. 23 Haziran’da yeniden Türkiye’ye bahar gelmesi için bağışta bulunsunlar. Biz son kuruşuna kadar onların parasına sahip çıkıyoruz ve çıkacağız” diye konuştu.

 

DUYGULANDIRAN MESAJLAR

 

Bağışta bulunurken “açıklama” kısmına birbirinden ilginç ve duygusal mesajların yazıldığını gördüklerini belirten Bektaş “İnanın gözlerimiz doluyor. Öyle mesajlar var ki duygulanmamak mümkün değil” diye konuştu.

 

İŞTE O MESAJLARDAN BAZILARI

 

-1200 km uzaktan gönlümüz sizinle
-Öğrenciyim tüm param bu kadardı kusura bakmayın (0,50 lira hesap bakiyesini bağışlayan bir öğrenci)
-Karınca misali maksat hangi tarafta olduğumuz belli olsun
-Demokrasi için Ekrem abime feda olsun
-Hak, Hukuk, Adalet için
-Bir her şeyin çok güzel olma ihtimalini sevdik Ekrem abi
-Ana sütü gibi helal olsun
-Haydi Bismillah Allah utandırmasın
-Ramazanın bereketi üzerinize olsun

 

KAÇ LİRA BAĞIŞTA BULUNULABİLİR?

 

Bağış kampanyasındaki üst sınırın Siyasi Partiler Kanunu’nda yer alan “Bir yıl içerisinde bir vatandaş en fazla 54 bin 566 lira bağış yapabilir” maddesi uyarınca 54 bin 566 lira olduğunu hatırlatan Bektaş, “Daha fazla bağışta bulunmak isteyenler de aile yakınları, iş yerindeki çalışanları gibi seçeneklerle bunu artırabilirler. Yani yasa bir kişi en fazla 54 bin 566 lira bağış yapabilir diyor.” dedi.

 

hesap-1

 

YURT DIŞINDA YAŞAYANLAR İÇİN

 

Yurt dışında yaşayanların bağışları için de konuşan Bektaş “Yasaya göre sadece Türkiye Cumhuriyeti uyruklular bağışta bulunabiliyorlar. Yurt içindeki bankaların EFT ve Havale ücreti almamaları konusunda gerekli girişimlerde bulunduk. Ancak yurt dışındaki bankalar 5 ila 10 euro ya da dolar gibi EFT-Havale ücreti alıyorlarmış. Bunları vatandaşlarımızın takdirine bırakıyoruz” dedi.

 

Yurt dışındaki bağış limiti için de Türkiye’dekinin geçerli olduğunu hatırlatan Bektaş, “Euro ya da dolar üzerinden bağış yapan vatandaşlarımızın da yaptıkları dolar veya euro üzerinde meblağları Türkiye’deki kura göre kontrol edip yatırmalarında fayda var” yorumunda bulundu.

 

Bektaş sözlerini şöyle sürdürdü “Tekrar etmek gerekirse bu banka hesaplarının tamamı CHP’ye aittir. Sayın Ekrem İmamoğlu ya da CHP İstanbul İl Başkanlığı adına açılmış değildir. Yatırılan tüm paralar CHP’ye Ekrem İmamoğlu’nun kampanyasında kullanılmak için toplanmaktadır. Bir kuruş bile Hazine’ye devredilmiyor. Herkes müsterih olsun.”

 

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK KAMPANYA”

 

Kampanyanın çığ gibi büyüyerek devam ettiğini belirten Bektaş “Türkiye tarihindeki en büyük kampanyaya şahitlik ediyoruz. Kimisi doğmamış çocuğu için, kimisi demokrasi için kimisi torunları için bağışta bulunuyor. Biz genel merkezde görevimizin başındayız. Vatandaşımızın bir kuruşuna bile sahip çıkıyoruz. Vatandaşlarımızın bağış kampanyamıza yoğun ilgisi haksızlıklar karşısında halkımızın nasıl birlik olabileceğini göstermesi açısından son derece önemli…” dedi.

 

Kaynak: Sözcü