Her şey beton için!

Her şey beton için!
23 Ağustos 2020 21:56

TOKİ’nin iştiraki Emlak Konut’un Zekeriyaköy’de yapacağı 161 konut ve 87 villa projesi ile AKP döneminde yıldızı parlayan Çetinsaya’nın şirketinin Kâğıthane’de gerçekleştireceği 396 dairelik inşaat projesine ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi

 

 

Birgün’den Uüur Şahin’in haberine göre İstanbul’da betonlaşma hız kesmiyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) iştiraki Emlak Konut’un Sarıyer Zekeriyaköy’deki villa projesinde ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi. ÇED sürecinin gerekli görülmediği bir diğer proje ise Kâğıthane’den. İstanbul Valiliği, AKP döneminde büyüyen Süleyman Çetinsaya’nın sahibi olduğu ‘Avrupakent Gayrimenkul Geliştirme Şirketi’nin 396 daireden oluşacak ‘Avrupa Konutları Vadi Projesi için “ÇED gerekli değildir” kararı verdi. Çekmeköy’de DAP Yapı’nın yapacağı 550 daire ve 4 dükkândan oluşan Ormanköy 2. Etap projesi için ise ÇED süreci başladı.

 

 

ZEKERİYAKÖY’E 161 KONUT

 

 

TOKİ’nin iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin Sarıyer Zekeriyaköy Mahallesi’nde 161 konut, 87 villa yapmak için harekete geçti. İnşaat için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi.

79 bin 215 metrekareden oluşan proje sahası, 3. derece doğal sit alanında kalıyor. ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre, 79 bin 215 metrekarelik proje alanın 29 bin 401 metrekaresine villa, 24 bin 964 metrekaresine ise ‘konut bloku’ inşa edilecek. Projenin iskân aşaması en erken 2022 yılının sonu olarak hedeflenirken projenin bedeli 90 milyon 591 bin TL olarak hesaplandı.

Proje alanının sınır çevresi ise orman alanı… ÇED dosyasında şu ifadeler yer aldı: “Sahanın yakın çevresi yeni konut yerleşim alanları ve şantiye alanıdır. En yakın yerleşim yeri, 100 metre mesafededir. Sahanın doğusu orman alanıdır ve kuş uçuşu mesafe 5 metredir. Projenin iskan aşaması en erken 2022 yılının sonu hedeflenmektedir.”