Sevilen Müzik Türlerinin Tek Adresi

Sevilen Müzik Türlerinin Tek Adresi
18 Mayıs 2018 16:42

Dünyanın hemen hemen her yerinde aynı ezgiler benzer duyguları oluşturur. Duyduğunuz haraketli bir müzik sizin gibi Çin’de yaşayan ChunCong isimli birini de heyecanlandırarak içinde dans etme isteği uyandırabilir. Ya da duygusal bir müzik ikinizi de ağlatabilir veya hüzünlendirebilir. Müziğin evrensel bir dil olduğu örneklerini çoğaltabiliriz. Müzik için küresel anlamda benzer tanımların yapılacağı kanaatindeyim. Müzik, en kesin tabirle duygu ve düşüncelerin ritim ve seslerle anlatılması demektir. Müzikle anlatılan tüm dünyada farklı milletlerden farklı yaşam tarzını benimsemiş ve farklı coğrafyanın kültürüyle yoğrulmuş kişiler tarafından aynı şekilde anlaşılmaktadır. Bu evrensellik değil de nedir? Müziği evrensel bir dil olması dünyanın her yerinde benzer amaçlarla kullanılması sonucunu doğurmuştur. Bir yerde müziğin tedavi yöntemi olarak kullanılması başka bir millet tarafından öğrenilince bu alanda çalışmalar yapılması ihtiyaç hissedilmiştir.

 

 

Müziği üretme biçimlerimizde küresel anlamda farklılık gösterebiliyor. Müzik aletinin oluşturulması yerel anlamda dahi yaşanılan coğrafya ve kültürel farklılıklar göz önünde bulundurulduğunda farklılık gösterirken dünya çapında incelendiğinde çok daha farklı enstrümanlarla karşılaşabiliyorsunuz. Müzik evet, evrensel farklı sazlardan çıkan benzer nağmeler aynı duygulara kapılmamızı sağlıyor. Müziği üretme yöntemlerimiz farklı olmasına rağmen bu gerçek değişmiyor. Müziği farklı üretiyor ancak tüketici gözüyle baktığımızda aynı yollarla servis alıyoruz. Müziğe plaklarla, kasetlerle, cdlerle sahip olduğumuz dönemleri çoktan geride bıraktık ve bırakıyoruz. İnternetin hâkim olduğu modern çağda arama motorlarına ‘’bedava mp3 indir’’ yazarak bu isteğimize kavuşuyoruz.  Bu alanda hizmet veren onlarca oluşum var ancak en iyi ve ücretsiz hizmeti veren platformu neden seçmeyelim? Böyle bir platform var mı? Varsa nerede?

 

Ücretsiz Mp3, Sınırsız Hizmet!

 

İnternet aracılığı ile müziğe ulaşma yöntemlerinden biri olan indirme siteleri içinde http://www.mp3indir5.com/ farklı bir yere sahip. Mp3indir5, sade web tasarımı ile aradığınıza kolayca ulaşabileceğiniz, gereksiz reklamlardan ve yönünüzü kaybetmenize neden olacak sayfalardan arındırılmış bir platform olarak göze çarpıyor. Ana sayfada yer alan hit müzikler, haftalık hit müzikler, son eklenenler ve tavsiye edilen müzikler başlığı altında listelenen mp3ler sürekli güncel tutularan en yeni ve hit parçalara kolayca ulaşmanız amaçlanıyor. Aradığınız yeni çıkan ve listeleri alt üst eden bir şarkı olmasa bile site arşivine, arama çubuğu ve sanatçı ismi baş harfine göre arama yapabileceğiniz harfler yardımıyla ulaşabilirsiniz. Belli bir tarz müzik dinliyor ve bu alanda araştırma yapmak istiyorsanız yine doğru yerdesiniz. ‘’müzik türleri’’ sayfasından bu arzunuzu gerçekleştirmek için faydalanabilirsiniz. Ücretsiz ve kaliteli mp3lerle hizmet veren platformu diğerlerinden ayrı kılan bir başka özelliği daha var.  Arama motorlarına ‘’Müzik indir’’ yazarak ulaşabileceğiniz diğer platformlardan farklı olarak Youtube üzerinden ulaşılabilen ve dinleyici sayısı ve beğenisine göre hit olan parçalara yine buradan rahatlıkla ulaşabilir müzik bilginizi sürekli güncel tutabilirsiniz.

 

Müzik indirmek için neden çok ama kaliteli hizmet veren oluşum maalesef çok fazla yok! Haydi sende gel!