Sevilay Yılman: Kapanacağı söylenen KRT TV’yi CHP Genel Merkezi aldı

Sevilay Yılman: Kapanacağı söylenen KRT TV’yi CHP Genel Merkezi aldı
26 Temmuz 2018 11:34

5 Ağustos 2018 günü KRT TV’nin ekranının karartılacağı bilgisi kısa sürede yayıldı ve ana akım medya dahil birçok yerde bu konu haberleştirildi.

 

 

Sevilay Yılman / Habertürk

….
Ama dün duyduklarım bu üzüntümü tamamen ortadan kaldırdı. Çünkü sahibi olarak bilinen, hem de yayın yönetmenliğini yürüten Didem Duyum’a çok yakın kaynaklardan aldığım bilgiye göre şu günlerde satış pazarlığı yapılıyor KRT’nin.

Daha doğrusu pazarlık filan bitmiş. İş sadece yasal olarak devir teslime kalmış.

Ancak tabii alıcı tarafın kim olduğu da önemli.

Bana bu bilgi ilk aktarıldığında sadece profesyonel yayıncılık yapma anlayışı ile bu alışverişin yapıldığı söylenmiş olsaydı bu tarafı çok dikkatimi çekmezdi. Ama bilgiyi aktaran alıcı tarafın CHP Genel Merkezi olduğunu söyleyince açıkçası merakım tavana vurdu ve bu yüzden de dün gün boyu telefonlara asılıp bu işe odaklandım.

Ve işin arkasında kim, ne var, ne yok herşeyi tek tek öğrendim.

Şimdi sıkı durun değerli okurlarım.

Gerçekten de KRT’nin alıcısı CHP Genel Merkezi. Ama tabii yasal olarak bir partinin bir TV kanalının hisselerini üzerine geçirme imkanı olmadığı için parti adına birileri yapıyor bu alışverişi!

Onlar da Tuncay Özkan ve Erdoğan Toprak…

TV’nin hisselerinin yetkisi de elinde bulunan Didem Hanım’la Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde bizzat bu ikili pazarlık yapmış. Ve % 49 hissesinin devri karşılığında da 1 milyon 500 ABD Doları ödemeyi taahhüt etmişler.

Bu taahhüt için de belli bir süre talep edilmiş. 2 yıl içerisinde bu meblağı ödeyeceklerini söyleyen Tuncay Özkan ve Erdoğan Toprak; “Yüzde 49 hisseyi bizim işaret edeceğimiz emanetçiye devredin biz bu kanalı kurtaracağız!” sözünü vermişler Didem Duyum’a.

Ama tabii bir TV kanalının hayatını devam ettirebilmesi için sadece hissesinin devrini almak yeterli olmuyor. Bir de bu kanalın aylık giderlerinin karşılanması meselesi var. Bu giderler karşılanmadığı takdirde bir yayın kuruluşunun hayatını devam ettirmesi söz konusu bile değildir.

Kendisi de eski bir televizyoncu olan Özkan bu gerçeğin farkında olduğu için aylık 300 bin TL’ye yakın giderlerin de kendileri tarafından bir şekilde karşılanacağı teminatını vermiş.

Bir bilgi daha vereyim… Haberim yoktu bu vesile ile öğrendim ki; Özkan’ın internet üzerinden yayın yapan Güneşim adlı bir TV kanalı varmış. KRT ile alışveriş sonrası bu iki kanalın da birleştirilmesi gündemdeymiş.

Şimdi herkes, hepiniz benim gibi şu 2 sorunun yanıtını merak ediyorsunuz değil mi sevgili okurlarım;

1) CHP’nin elinde yaygın ve kendi kitlesi başta olmak üzere muhalifler üzerinde oldukça etkili olan Halk TV gibi bir marka varken neden böyle bir açılıma gerek duyuldu?

2) Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde görüşme yaptıklarını söyleyen kurmayları Özkan ve Toprak, yüzde 49 hissenin ve KRT TV’nin aylık 300 bin TL olan giderinin karşılanacağı finansmanını nereden ve ne şekilde sağlamayı hesaplıyorlar?

Bu iki sorunun cevabını da biliyorum ama bugün değil yarına yazmayı düşünüyorum…

 

https://www.haberturk.com/yazarlar/sevilay-yilman-2383/2075176-kilicdaroglu-ve-kurmaylarindan-krt-acilimi