Sevdiklerinizin sesini vücudunuzda taşımak ister miydiniz?

Sevdiklerinizin sesini vücudunuzda taşımak ister miydiniz?
28 Haziran 2017 10:56

Teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki, 10 yıl önce bilim kurgu filmlerinde izlediğimiz bir çok şey, bugün hayatımızın neredeyse bir parçası haline gelmiş durumda. Tabletler, dokunmatik ekranlar gibi teknolojilerden bahsetmeye bile gerek yok. Özellikle son yıllarda 3d yazıcılar, sanal gerçeklik gözlükleri derken şimdi de ses oynatabilen dövmeler gerçek oldu.

 

 

 

sukelalist.com sitesinin haberine göre, Los Angeles’daki bir dövmecinin yaptığı program sayesinde, ses dalgası dövmeler gerçekten sesleri oynatabiliyor. İlk başta kulağa imkansız gibi gelse de, aslında tüm işi basit bir telefon uygulaması yapıyor.

 

Uygulamaya istediğiniz bir sesi kaydediyorsunuz ve program size bir görüntü veriyor. Bu elde edilen görüntüyü dövme olarak yaptırdıktan sonra telefon, içerisindeki uygulama sayesinde görüntüyü çalıyor. Tabii daha önce kaydedilen ses ile, elde edilen görüntüyü eşleştirerek bunu yapıyor. Habere göre uygulama, sadece lisanslı dövmecilerin yaptığı dövmelerin çalmasına izin veriyor.

 

Sanatçı, uygulamasını tanıttığı videoyu Facebook’ta paylaşınca bir anda gündem oldu ve insanlar tarafında adeta soru yağmuruna tutuldu. Herkes bu ilginç dövmelerden nasıl yaptırabileceğini sorunca, sanatçı da bunu bir fırsat olarak gördü ve Skin Motion adında bir şirket kurarak uygulamasını pazarlamaya başladı. Sanatçıya ait Youtube adresini ziyaret ederek uygulama hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 

Ülkemizde de lisanslı dövmeciler olursa, gençler arasında bir anda popüler olabilir. Bir dakika uzunluğa kadar izin veren uygulama sayesinde, özellikle sevdiklerinden uzak kalanlar onların sesini vücutlarında taşıyabilirler. Bu bakımdan gerçekten de heyecan verici bir buluş. Bu ay (Haziran 2017) resmi olarak yayınlanması beklenen uygulama, ileride geliştirilerek daha da farklı şekillerde karşımıza çıkabilir.

 

Teknoloji gerçekten de dur durak bilmiyor. 5-10 yıl önce hayalini bile kuramayacağımız bir çok şeyi bugün yaşıyoruz. Bakalım önümüzdeki yıllarda daha ne gibi yenilikler göreceğiz.