Serbest kıyafetli öğretmene dayak

Serbest kıyafetli öğretmene dayak
18 Aralık 2014 17:52

Okula gömlek ve pantolonla giden öğretmen kravat takmadığı için Maltepe İlçe Kaymakamı Çakmak’ın, “Ne biçim öğretmensin. Berduş gibi dolaşıyorsun” tepkisine “İyi öğretmenim” yanıtını verince saldırıya uğradı.

 

 

İstanbul Maltepe Vasfı Rıza Zobu İlkokulu Öğretmeni Mehmet Sarı, okula kravatsız gittiği gerekçesiyle İlçe Kaymakamı Necip Çakmak’ın sözlü saldırısına ardından korumalarının fiili saldırısına uğradı.

 

 

Öğretmen Sarı, bu sabah İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Kaymakamının okul müdürünü ziyareti sırasında bir yardım kampanyasıyla ilgili okul müdürüyle görüşmek için kapıyı çaldı. Odaya giren Sarı, ziyaretçileri fark edince geri çıkmak istedi. Bu sırada Eğitim Sen üyesi öğretmen Mehmet Sarı’nın kravatsız olduğunu gören Maltepe İlçe Kaymakamı Necip Çakmak, “Ne biçim öğretmensin, berduş gibi dolaşıyorsun” ifadelerini kullandı. Sarı, “İyi bir öğretmenim. Sendikamın kararına uygun olarak kravat takmıyorum” yanıtını verdi. Kaymakam Çakmak, bu yanıt üzerine öğretmen Sarı’nın üstüne yürüyerek “Daha da cevap veriyorsun. Bu odadan defol” dedi. Süren diyaloglar sonrası koridora çıkan Sarı, bu defa öğrencileri ve öğretmen arkadaşları önünde Kaymakam korumalarının fiili saldırısına uğradı. Korumalardan biri tarafından tartaklanan Sarı, saha sonra okula gelen iki polisle birlikte karakola gitti. Sarı, karakolda kendisinin mağdur olduğunu söyleyerek şikayetçi oldu. Polisler öğretmenin ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktı.

 

 

‘İtibarsızlaştırma saldırısı’

 
Eğitim Sen 5 No’lu Şube üyeleri ise üyelerinin saldırıya uğraması sonrası saat 16.00’da Kaymakamlık önünde bir araya gelerek saldırıyı kınadı. Şube Başkanı Mehmet Aydoğan tarafından yapılan açıklamada, “Saldırıya dönüşen bu tutum başta Mehmet Sarı’nın onur ve itibarına, onunla beraber tüm öğretmenlere yapılmış ağır bir saldırıdır. Sendikamızın kararına uymaktan başka bir suçu olmayan üyemize makamını kötüye kullanarak saldıran Kaymakam hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Kaymakam olmak çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimize saldırmak ve aşağılama hakkı vermez” denildi.

 

 

Kaynak: Birgün / Serbay Mansuroğlu