Serbest kaldı yine heykele saldırdı

Serbest kaldı yine heykele saldırdı
25 Haziran 2016 12:00

İspanyol Sanatçı Almacino Gonzales Andres’in ‘Müzisyen’ isimli eserine Mayıs ayında balyozla saldırarak kıran Serdar Kelçe serbest kaldıktan sonra yeniden yerine konan esere bir saldırı girişiminde daha bulundu.

 

 

 

izmir-metrosu-ndaki-muzisyen-heykeline-2-saldiri-yine-o-adam--929538

 

 

Egedesonsöz’ün haberine göre, İzmir Metrosu’nda bir süredir AKP Gençlik Kolları üyeleri tarafından müstehcen olduğu gerekçesiyle protesto edilen İspanyol Sanatçı Almacino Gonzales Andres’in ‘Müzisyen’ isimli eseri uğradığı çirkin saldırının ardından yerinde yeniden sergilenmeye başladıktan sonra yeni bir saldırı girişimine maruz kaldı.

 

 

Hakkında çok sayıda suç kaydı bulunan Serdar Kelçe, 26 Mayıs’ta İzmirspor İstasyonu’nda sergilenen esere balyozla saldırarak parçalamıştı.

Kelçe Emniyet’te yapılan işlemlerin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken ‘Müzisyen’ adlı ahşap heykel de 17 Haziran günü kısmen onarılarak yerli ve yabancı heykeltıraşlar tarafından eski yerine yerleştirilmişti.

Eserin sahibi Andres’in eksik kalan son parçayı kente gelerek tamamlaması beklenirken İzmir’i şok eden bir olay daha yaşandı.