SEO Uzmanı Kimdir?

SEO Uzmanı Kimdir?
24 Aralık 2019 15:15

SEO kavramı 5-6 yıl öncesine kadar pek bilinen bir kavram değildi. Arama motorlarının arama sonuçlarında üst sıralarda yer alması için link sayısı ve anahtar kelime seçimleri yeterliydi. Google botları kalitesiz ve gereksiz içeriklerle dolu linkleri temizlemeye başladı. Bu temizliğin ardından ise, internet sitesi yöneticileri kullanıcıya iyi bir deneyim sunmak için birtakım çalışmalar yapmaya başladılar. Başarılı sonuçların zaman alması ve uzmanlık istemesi sebebiyle SEO Uzmanlığı adı altında bir meslek grubu ortaya çıktı.

 

 

Kısacası bir SEO Uzmanı, dijital iletişim alanında kendini geliştirmiş, arama motorlarının çalışma prensiplerine hakim, arama motoru optimizasyonlarının nasıl yapıldığını bilen, internet akımlarını, algoritmaların zaaf ve tepkimelerini bilen kişilerdir.

 

SEO Uzmanı Olmak İçin Olması Gereken Özellikler

 

Başarılı bir SEO olmak için olmazsa olmaz denilebilecek birtakım özellikler vardır. Bunlar;

 

 

  • Programlı Çalışma: SEO aktiviteleri karmaşık işlemlerdir. Bu sebepten ötürü iyi bir SEO olmak isteyen bir kişi programlı çalışmalıdır. SEO Uzmanlığında istikrar ve prensipli olmak şarttır. Düzenli ve istikrarlı çalışmalara uygun olmayan bir kişi için SEO Uzmanı olmak uzak bir ihtimaldir.
  • Analitik Düşünme: SEO Uzmanı olabilmek için elde edilen yığınla datayı aynı anda değerlendirmeye alma ve aynı anda karar verme yeteneğine sahip olmalıdır. SEO çalışmaları sırasında yapılan bir hata büyük problemlere sebep olabilmektedir.
  • Etik ve İyi Niyet: Hayatın ve iş sektörünün her alanında olduğu gibi, SEO Uzmanlığı çalışmaları sırasında da art niyetle yapılan işlemler markaya olduğu kadar SEO uzmanlarına da zarar verecektir. Bu sebepten ötürü, iyi niyetli ve doğal arama motoru optimizasyonları gerçekleştirilmelidir. Etik davranış büyük önem arz eder.
  • Araştırma-Geliştirme: SEO iş sektörü halen gelişmekte olan ve gelişmeye açık bir alandır. SEO Uzmanı olmak isteyen biri de durağan olmamalı, sürekli yeni arayışlar içerisinde, kendini geliştirme çabası içinde olmalı ve yenilenen algoritmaları takip edip, optimizasyon çalışmalarını da aynı doğrultuda güncellemelidir. Geçmişte kalmış yöntemlerle siteleri yükseltmek mümkün değildir.
  • İletişim ve İşbirliği: Başarılı bir SEO uzmanı olmak, bilgi birikimi ve tecrübe kadar iletişim ve ekip çalışması usullerini de bilmeyi gerektirir.