Şentop: Bu rakamlar endişe verici

Şentop: Bu rakamlar endişe verici
14 Haziran 2020 10:42

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, katıldığı canlı yayında, korona ile mücadele yaşanan süreci değerlendi. Mustafa Şentop, “Önümüzde 3 basit tedbir var. Hijyene dikkat etmek, İkincisi maskeyi belirtildiği gibi kullanmak ve son olarak sosyal mesafeye uymak. Aksi halde tedbirleri artırmak mecburiyetinde kalabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CNN Türk canlı yayınında Hakan Çelik’e konuk oldu. Şentop, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. TBMM Başkanı Şentop, Türkiye’de dünkü corona virüs vakalarının artışıyla ilgili, ‘Endişe verici. Bütün vatandaşlarımızla beraber zor bir süreç yaşadık. En önemli ayağı vatandaşımızın tedbirlere uyması’ dedi.

“AKSİ HALDE TEDBİRLERİ ARTIRMAK MECBURİYETİNDEYİZ”

TBMM Başkan Şentop’un açıklamaları şöyle;

Bu çok önemli bir konu. Son sayılar endişe ve üzüntü verici. Biliyorsunuz çok zor bir süreç yaşadık. Özellikle Sağlık Bakanlığımızın, Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri ile önemli bir mücadele yürüttük. Ne kadar tedbir alınırsa alınsın, vatandaşlarımız buna ne kadar riayet ediyorsa o kadar sonuç alıyoruz.

 

Türkiye çok başarılı bir mücadeleyle Haziran ayına kadar geldi. Aslında bütün dünya bir takım tahminlerle belirsizlik içerisinde yol alıyor. Ancak bütün dünya yavaş yavaş normale dönebilir miyiz? diyerek bir başlangıç yapıyor. Bunu bir test olarak görmek gerekiyor. Allah korusun sayılar artarsa yeni tedbirler alınması gerekiyor.

Önümüzde 3 basit tedbir var. Hijyene dikkat etmek, İkincisi maskeyi belirtildiği gibi kullanmak ve son olarak sosyal mesafeye uymak. Son zamanlarda bu tedbirlerin gevşemesini salgın öncesi döneme dönmüşüz gibi algılayanlar var ancak öyle değil. Kurallara riayet ederek devam etmek gerekir. Aksi halde tedbirleri artırmak mecburiyetinde kalabiliriz.