Senetle Kredi veya Borç Para Veren Yerler

Senetle Kredi veya Borç Para Veren Yerler
17 Temmuz 2019 21:30

Banka ve Krediler olarak bu yazımız içerisinde senetle kredi veya borç para veren yerler hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Bankalar ile ilişkisi iyi durumda olmayan birçok kişi, ekonomik sorunlarını alternatif yöntemler üzerinden çözmeye çalışıyor. Kredi başvuruları sürekli reddedilen kişiler, çareyi senetle kredi veren yerlerde arıyor. Günümüzde kuyumcular, galericiler, sanal tefeciler ve Faktoring şirketlerinin bu tarz destekler verdiğini görüyoruz.

 

 

Senetle Para Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

www.bankavekrediler.com olarak bu yazımızda senetle kredi hakkında merak edilenleri dile getirmeye çalıştık. Senetle borç para veren yerler ile çalışmadan önce dikkat etmeniz gerekenler;

  • Senetle kredi veya borç para veren yerler sizlere borç senet imzalatmak isteyebilir. Bu konuya dikkat etmeli, her ne olursa olsun boş senede imza atılmamalıdır.
  • Senet üzerindeki düzenlemeler aynı kalem üzerinden yapılmalıdır. Farklı renkler senedi geçersiz kılabilir.
  • Düzenleme bölümünde alınacak tutar hem yazı ile hem rakamla açık bir şekilde dile getirilmelidir.
  • Ödemesi yapılan senetlerin üzerine kesinlikle ödendi ibaresi yazdırılmalı ve bu senetler ömrün sonuna kadar saklanmalıdır.
  • Ufak detaylara dikkat etmemeniz durumunda büyük sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Senetle Kredi Veren Faktoring Şirketleri

Banka ve Krediler olarak sizlere oldukça hassas bir konuda bilgi vermeye çalışacağız. Bankalardan geri dönüş alamayan birçok kişi çareyi Faktoring şirketlerinden bulmaya çalışıyor. Tamamen devlet kontrolünde olan bu şirketler, tüketicilerine istedikleri finansman desteğini belirli bir faiz oranı üzerinden veriyor. Ülkemizde 20’den fazla yasal Faktoring şirketi bulunduğunu, bunlarla güvenilir bir şekilde çalışabileceğinizi belirtmek istiyoruz. Şirinoğlu Faktoring, Lider Faktoring gibi şirketler bu konuya örnek olarak verilebilir. Çalıştığınız Faktoring şirketinin yasal olmasına özellikle dikkat etmeniz gerekiyor. BDDK sitesinden sorgulama yaparak Faktoring şirketinin lisanslı olup olmadığına bakabilirsiniz.

Senetle Altın Veren Kuyumcular

www.bankavekrediler.com olarak banka dışı alternatif kredi ve borç veren birçok kurum dile getirdik. Bunlar arasından istediğinizi seçebilir, ekonomik sıkıntılarınızı düzeltebilirsiniz. Hemen hemen her şehirde senet ile altın veren kuyumcular bulunmaktadır. Bu konuda önünüze gelen her kuyumcu ile çalışmamalı, tanıdığınız bildiğiniz yerlerle kontak kurmalısınız. Kuyumcular size doğrudan para vermezler. İhtiyacınız olan tutar karşılığına denk gelecek altın vererek ödemeleri senet üzerinden tahsil ederler. Satın aldığınız altınları başka bir kuyumcudan satarak ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz.

Sizin Adınıza Kredi Çeken Firmalar

Banka ve Krediler olarak senetle kredi veya borç veren yerler konusundaki son önerimiz ise özel şirketlerdir. Bazı şirketler, kredi sicili iyi olmayan kişiler adına kredi çekerek ihtiyaçlarına çözüm olurlar. Görüşeceğiniz firmanın güvenilir olmasına ve daha önce bu alanda hizmet vermiş olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Bu seçeneğin diğerlerine göre biraz daha masraflı olduğunu da bilmeniz gerekiyor. Bankanın faiz oranlarına ek olarak firmanın da belirli bir faiz, komisyon oranı uygulayacağını belirtmek istiyoruz.