Şener Eruygur ve Hasan Iğsız’da tahliye edildi

Şener Eruygur ve Hasan Iğsız’da tahliye edildi
10 Mart 2014 21:31

Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması, tutukluluk sürelerinin 5 yıla indirilmesi ve Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karar sonrası Ergenekon sanıkları teker teker tahliye olmaya başladı.

 

2007’de başlayan, dalga dalga gerçekleşen operasyonlar ve gözaltılar ile Türkiye’nin bir numaralı gündemi olan Ergenekon sürecinde bugün art arda tahliye haberleri geldi. İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Hasan Iğsız, Şener Eruygur, Merdan Yanardağ ve Alaaddin Sevim hakkında da tahliye kararı verdi.

 

Ergenekon Davası sanıklarından Tuncay Özkan, emekli albay Levent Göktaş ve Sedat Peker’in ardından Avukat Kemal Kerinçsiz, emekli albay Dursun Çiçek, eski özel harekatçı İbrahim Şahin ile Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan hakkında tahliye kararı çıkmıştı.

.

.

Tahliye kararını İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi verdi. Mahkeme, Kerinçsiz’e yurt dışı yasağı da koydu.

 

ALPARSLAN ASLAN’ TAHLİYE AMA…

 

Mahkemenin Danıştay saldırısı faili Aslan’a yurtdışı yasağı koyduğu haftada üç gün polis merkezine gidip imza atacağı öne sürüldü. Ancak Arslan’ın hakimlere küfür ettiği gerekçesiyle 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle cezaevinden çıkamayacağı ortaya çıktı.

 

TAHLİYE DALGASI

 

Akşam saatlerinde de tahliye dalgası devam etti. Yalçın Küçük’ün ardından Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Hasan Iğsız, Şener Eruygur, Merdan Yanardağ ve Alaaddin Sevim hakkında da tahliye kararı çıktı.