Selülit tedavisi hakkında bilmeniz gerekenler

Selülit tedavisi hakkında bilmeniz gerekenler
1 Ağustos 2017 10:33

Genelde kalça bölgesinde görülen selülitler, görünümü nedeniyle istenmez.

 

 

Özellikle kadınların ortak şikayetlerindenbirisi olan selülit tedavisi için uygun olan yöntemin tercih edilmesi, sorunun ortadan kalkmasında etkili olabilir. Selülit aslında bir cilt rahatsızlığıdır. Cilt altında yer alan yağ dokusunun hasar alması ile birlikte selülit oluşur. Kalça bölgesinin yanı sıra basenlerde ve diz bölgelerinde selülit görülebilir.

 

Selülit Nasıl Oluşur, Oluşumunda Neler Etkilidir?

 

Selülitin görülmesinde çok farklı etkilerden söz edilebilir. Ergenlik ve hamilelik dönemlere rahatsızlığın görülmesinin ihtimali çok daha fazladır. Hormonal değişikliklerde, selülit durumundan söz edilebilir. Kiloya bağlı olarak da selülitin görülme olasılığı artar. Bu nedenle kadınların fazla kilolarından kurtulması gerekir. Basen bölgesinde kilo fazlası olan kadınlar için bu rahatsızlık çok daha etkili olacaktır.

 

Selülitte Bilinmeyenler

 

Selülit sorunu yaşamak istemeyenlerin beslenmesinden kilo durumuna kadar dikkat etmesi gerekir. Egzersiz yapmayan, yağlı yiyecekler yiyen kişiler için selülit başta olmak üzere çok farklı sağlık sorunun yaşanması söz konusudur. Bu nedenle kişilerin sağlıklı bir yaşam tercih etmesi de selülitin önlenmesinde etkili olacaktır. Bu cilt sorununu yaşayan kişilerin aynı zamanda düzenli ve sağlıklı bir yaşama başlaması sorunun giderilmesinde ilk adımdır. Bu sorunda masajlar oldukça etkilidir. Özellikle selülit masajı olarak adlandırılan masajın tercih edilmesi, kişilerin herhangi bir sorun yaşamadan daha kolay bir şekilde selülitten kurtulmasını sağlar.