Selin Sayek Böke ABD ve Londra’da neyin peşinde?

Selin Sayek Böke ABD ve Londra’da neyin peşinde?
26 Kasım 2015 20:15

ABD, CHP’ye lider mi arıyor?

 

Cumhuriyet’ten Işık Kansu’nun bugünkü köşe yazısı;

 

 

ANAP deyince, akıllarda hangi olumsuz imgeler oluştuğunu toplumun özellikle dar gelirli kesimi ve emekçiler çok iyi bilir.

 

 

O ANAP’ın eski lideri Mesut Yılmaz, ocak ayında kurultaya hazırlanan CHP’nin, merkez çizgisinde dönüşümler gerçekleştirirse AKP’nin seçeneği konumuna gelebileceği ileri görüşünü dile getirmiş!

 

Beykoz dolaylarından siyasete bulaşma işleri yeniden gündemde olmalı…

 

DSP’yi bölenler, ülkeyi erken seçime sürükleyip AKP iktidarına ortam hazırlayanlar, kuzu postunda kurtarıcı pozuna yine girdiler anlaşılan.

 

 

28694844

SELİN SAYEK BÖKE CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

 

 

 

Bu arada önemli bir gelişme daha olduğunu duyduk:

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, 1 Kasım seçimlerinden hemen sonra ABD ve Londra’da bir dizi tanıtım toplantısına (roadshow) katılmış. İşin en ilginç yanı, bu toplantıların kimilerinde kendisine eşlik edenin ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone olması. Bilindiği üzere; Ricciardone ABD büyükelçisi iken, Aralık 2013’te CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile de içeriği kamuoyuna pek açıklanmayan bir görüşme yapmıştı.

 

Önümüzdeki kurultay için midir, sonrası için midir, bilemeyiz, ama Selin Sayek Böke’nin adı medyada ve CHP’yi çerçeveleyen halkalarda son günlerde çok sık anılır, dillendirilir oldu.