Selçuk Dereli’nin köyü ‘kaçak’ iddiası!

Selçuk Dereli’nin köyü ‘kaçak’ iddiası!
5 Temmuz 2017 09:19

Polatlı’da kaçak yollarla kurduğu 94 haneli Köyümüz Sitesi ile servetine servet katan CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli’nin 80 dönümlük tarım arazisini talan ettiği ortaya çıktı

 

 

 

Aykut Gören’in haberine göre, CHP Çankaya İlçe Başkanı ve Çankaya Belediye Meclis Üyesi eski FİFA kokartlı hakem Selçuk Dereli, ortağı olduğu Doğacı Gayrimenkul şirketi ile Polatlı’nın Macun Mahallesi’nde Köyümüz Sitesi’ni kurdu. Tarım arazisi üzerine kurulu, tamamı kaçak olan 80 dönümlük siteyle ilgili Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü inceleme başlattı. İçerisinde 94 adet evin bulunduğu sitedeki bir satılık dairenin sahibi ile bağlantıya geçen gazetemiz yapıların iskânı ile ilgili sorduğumuz soruya, “İmar olmadığından dolayı iskân da yok” yanıtını aldı.

 

 

5

 

 

SOKAĞA SOYADINI VERDİ

 
Yapıldığı dönemde Ankara Valiliği sorumluluğunda olan ancak daha sonra Büyükşehir Yasası ile Polatlı’ya bağlanan arazinin halen tarla vasfında olduğu ve ne ilçe belediyesine ne de Büyükşehir Belediyesi’ne imar değişikliği teklifinde bulunulmadığı öğrenildi. Dereli’nin vatandaşlara tarla hissesi üzerinden sattığı ve piyasa değeri yaklaşık 150 bin TL olan sitedeki bir sokağa soyadını vermesi de dikkat çekti. Öte yandan CHP’li Dereli’nin her iki köyden de ciddi oranda büyük gelirler elde ettiği ifade edildi. CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, kaçak olan köyleri yapan Dereli’yi sosyal medyadan tebrik etti.

 

 

İZİNSİZ İMARA AÇILDI

 
Öte yandan vatandaşlardan gelen bir şikâyeti değerlendiren Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü sitede inceleme başlattı. Yapılan inceleme sonucunda tarım arazisine izinsiz ve imarsız kaçak binalar yapıldığı gerekçesiyle sorumlular hakkında para cezası kesildi. Polatlı Belediyesi’nin ise imara aykırı olarak inşa edilen kaçak yapılarla ilgili soruşturmasını devam ettirdiği öğrenildi. CHP’li Dereli yine Polatlı’ya bağlı Gedikli Mahallesi’nde hayata geçirdiği bir başka site projesi için cami arazisini işgal ederek kaçak su deposu inşa etmişti. Kaçak yapılar için Diyanet İşleri Başkanlığı yıkım talimatı vermişti.

 

 

1

 

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘HOBİ’ UYARISI

 
Şuan ki haliyle kaçak durumda olan 94 haneli köy gibi son günlerde artan hobi bahçeleri ile ilgili Polatlı Belediyesi ve diğer belediyelere yazı gönderen Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu tip yapılaşmalarla ilgili uyarıda bulundu. Büyükşehir’in gönderdiği yazıda, “Hobi bahçesi adı altında yapılmak istenen kaçak ve çarpık yapılaşma suçuna ortak olmamak amacıyla kaçak yapıların tespit edilerek 3194 Sayılı İmar Kanunu, Türk Ceza Kanunu’nun, ‘İmar Kirliliğine neden olma’ başlıklı 184. Maddesi ve ilgili tüm mevzuat kapsamında gerekli işlemlerin yapılması hususunda gereği yapılmalıdır” ifadelerine yer verildi.

 

2