Selçuk Dereli imarda ofsayta düştü!

Selçuk Dereli imarda ofsayta düştü!
4 Temmuz 2017 09:14

CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli’nin lüks sitesinin 220 tonluk su deposunu, ibadet alanına yaptırdığı ortaya çıktı. Diyanet’in ‘yıkın’ uyarısını dikkate almayan Dereli, halka ait yolları ve 2 parkı da gasp ederek sitesine kattı. Mahkemenin atadığı bilirkişi gaspı gözler önüne serdi.

 

 

 

Aykut Gören’İn haberine göre, Doğacı Gayrimenkul İnşaat şirketinin ortaklarından olan CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Polatlı’ya bağlı Gedikli Mahallesi’nde ‘Köyümüz Ankara’ isimli bir site inşaatına başladı. Başka bir gayrimenkul şirketine ait 320 dönümlük imarlı arazinin 32 dönümünü satın alan Dereli, burada piyasa değeri yaklaşık 200 bin TL olan 55 ahşap ev yaptırdı. Halen inşaat çalışmalarının devam ettiği sitede 20 ayrı ev daha yapılarak satışa sunulacak. Köyümüz Ankara Sitesi’ni büyütmek isteyen Selçuk Dereli, yine aynı firmaya ait 9 dönümlük araziyi 5+5 yıllığına kiralayarak sitesine meydan oluşturmak için çalışma başlattı.

 

 

2

 

 

YOLLARA ÇÖKTÜ

 
Kiraladığı arazi üzerine kaçak yollarla yüzme havuzu, köy kahvesi ve köy bakkalı inşa eden Dereli, hayata geçirdiği site projesi için imar planında halkın kullanımına ayrılmış olan 2 adet parkı kendi arazisine kattı. Sitesinin dört bir yanını tel örgülerle çeviren CHP’li Dereli, yine kamuya ait yolları da gasp etti. Arazisinin yasalara uygun olmadan kullanıldığını belirten gayrimenkul şirketinin sahibi Murat Çelikel, Dereli ile olan sözleşmesini fes ederek hukuki yollara başvurdu.

 

 

3

 

 

CAMİ ARAZİSİNE KAÇAK SU DEPOSU İNŞA ETTİRDİ

 
CHP’li Selçuk Dereli’nin kazanç sağladığı Köyümüz Ankara projesi için uyguladığı hukuksuzlukların bunlarla da kalmadığı iddia edildi. CHP’li Dereli, sitesi için yapması gereken 220 tonluk su deposunu kiraladığı arazi yerine yine cami yapılması için ayrılan ibadet alanına kaçak yollarla yaptırdı. Konu ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan görüş alan Polatlı Müftülüğü, Polatlı Belediyesi’ne geçtiğimiz ay gönderdiği yazıda ibadet alanına yapılan kaçak yapının biran önce yıkılmasını istedi.

 

 

BİLİRKİŞİ TESPİT ETTİ

 
Açılan davalar sonucu Polatlı 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından görevlendirilen bilirkişi bir rapor hazırladı. Raporda kiralanan arazi üzerinde yapılan yapıların ruhsatsız olduğu belirtildi. Raporda ayrıca kamuya ait park ve yolların Köyümüz Ankara projesi kapsamında haksız bir şekilde çit çekilerek işgal edildiğinin altı çizildi. Mal sahibi Murat Çelik kaçak durumda olan bu yapıların imar kanunu gereğince yıkılması için Polatlı Belediyesi’ne başvurduğunu, ancak dilekçelerine bir yanıt alamadığını söyledi.

 

 

s