Şekerde satış ısrarı

Şekerde satış ısrarı
22 Nisan 2018 10:17

Hükümet, yeterli teklif gelmeyen Erzincan ile Erzurum şeker fabrikalarını bu kez de birlikte satma kararı aldı.

 

 

Mustafa Çakır / Cumhuriyet

 

 

İhalede son teklif verme günü 4 Mayıs olarak belirlendi. Fabrikaları alacak olan parayı peşin olarak ödeyebileceği gibi taksitle de ödeme yapabilecek. Taksitle ödemede bedel yüzde 30’u peşin, kalanı 48 ayda ödenebilecek.

 

6’sının ihalesi yapıldı

 

Şimdiye kadar ihalesi yapılan fabrikalardan Turhal’ı 569 milyon lirayla Kayseri Şeker Fabrikası AŞ, Ilgın’ı 637 milyon lirayla Alteks, Bor’u 336 milyon, Yozgat’ı da 275 milyon lirayla Doğuş Gıda, Kırşehir’i 330 milyon lirayla Tutgu Gıda, Çorum şeker fabrikasını da 528 milyon lirayla Safi Yakıt aldı. Ancak kesin satış için ihalelerin onaylanması da gerekiyor. Afyon, Alpullu, Burdur, Elbistan, Muş, Kastamonu fabrikaları için ise son teklifler 18 Nisan’da alındı. Ancak ihaleleri henüz yapılmadı.

 

Alpu’da süre uzatıldı

 

Hükümet tepkilere karşın santral kurma kararı aldığı Eskişehir Alpu’da ise kömür alanının satışında ihale süresini uzatma kararı aldı. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Eskişehir, Alpu’da Elektrik Üretim A.Ş’ye ait olan ruhsat sahası içerisindeki kömür rezerv alanının “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesinde son teklif verme tarihini 15 Ağustos’a uzattı.