Şeker ve karaciğer tedavisin için E vitamini

Şeker ve karaciğer tedavisin için E vitamini
16 Aralık 2014 09:15

Değerli okuyucular! Sohbetimizin konusu, Şeker ve Karaciğer tedavisi için E vitamini hakkında olacaktır.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Sabır; selamet ve saadet evinin anahtarı ve her musibetin ilacıdır. Hz. Ai (r.a)

Hiç kimseye, İmandan sonra, sağlıktan daha üstün bir nimet verilmemiştir. Hz. Ebubekir (r.a.)

Sabır genişliğe ulaşmanın anahtarıdır. (Mevlana Hz.)

Eğer tamamıyla zorluklara daldınsa, daralıp kaldınsa sabret, sabır genişliğin anahtarıdır. (Mevlana Hz.)

 

Ey Yüce Türk İslam alemi! Önce E vitamini tanıyalım:

Soru 1- E vitamini suda erirler mi? Cevap: E vitamini suda erimez.

Soru 2- E vitamini hangi besinlerde bulunur? Cevap: E vitamini Avokado, ceviz, buğday kepeği, Şanlıurfa fıstığı, yer fıstığı, fındık, çavdar,

Zeytin ve yağı, peynir, tereyağı, yumurta, balık yeşil sebze ve bitkilerde bulunur.

Soru 3- E vitamini insan vücudunun nerelerinde depo edilir? Cevap: Karaciğer, kalp, dalak.

Soru 4- İnsan vücudunda yeterince E vitamini bulunmazsa ne olur? Cevap: E vitamini yetersizliği dokularda bozukluklar oluşur.

Soru 5- E vitaminin en önemli etkileri nelerdir? Cevap: E vitamini midede, bağırsaklarda ve hücrelerde A vitamininin oksidasyon suretiyleparçalanmasını sağlar. ve böylece A vitamininin karaciğerde çokça depo edilmesini sağlar. E vitamininin önemli fonksiyonlarından biri de bütün dokularda oksidasyon işine engel olur.

Soru 6- E vitaminin kan dolaşımını düzenlemede faydası var mıdır? Cevap: Evet kan dolaşımını düzenler.

Soru 7- E vitamini şekeri düşürüp, ensülin kullanmaya son verir mi? Cevap: Evet E vitamini zamanla enisülin kullanımına son verir.

 

E vitamini pek çok tartışmaya yol açan bir vitamindir. Hamile kadınların çocuk düşürmeyi, vicdan muhasebesi yapan doktorun kontrolünde E vitamini kullanarak önleyebilirler. Hamilelik sırasında sabah akşam 120-150 arası ünite kullanabilirler. Kullanma miktarını yine de doktorunuzun önerisini almakta fayda vardır.

 

Erkek beslenmelerinde E vitamini çok eksik olursa, döl epitelyum bozulmakta, kas sıvısı ”Kreatin” azalmakta, dokularda daha çok oksijen kullanılmaktadır.

 

E VİTAMİNİ VE KARACİĞER

 

Karaciğer lekelerini, her yemekten sonra günde 3 defa, kilosu 55-70 arası olanlar, 100 ünite, 70-90 arası olanlar 120 ünite, 90 üzeri olanlar her 10 kilo için 10 ünite arttırarak E vitamini tavsiye edilir, bu işleme en az 5 ay devam edilmelidir. E vitamini kürü düzenli kullanıldığı takdirde, insanların tabiatına göre zamanla bu lekeler yok olur.

Modern tıp, karaciğer yağlanmasının tedavisini, hastanede ”Lipotrofik” tedavi ve kürleri tavsiye ediyor. Bu tedaviyi, vicdan muhasebesi yapan hekiminizin denetiminde yapılması daha etkili olabilir. Bu konuda ki, tercih ve takdir sizlerindir.
NOT: İnsanların tabiatına göre, bazı hastalarda 5-6 ayda tedavi sonuçlanır, bazılarında ise 12-14 ayda sonuç verir.

 

E VİTAMİNİ, ŞEKER HASTALIĞI VE LEKELER

 

Değerli okuyucular! Şeker hastalığında E vitamininin önemi: Şeker yüksekliğinden, bir bacağı kangren olan ve bacağının ameliyatla kesilmesine karar verilmiş, ancak hastanın kalp zayıflığı münasebetiyle ameliyatın ertelenmesine karar verilen hastaya E vitamini vermişlerdir. Vitamin tedavisi bir Cuma günü başlamıştır. Hasta ise o sıralarda tamamen yatalak vaziyettedir. Dr. Shute Cuma gününü takip eden Pazartesi hastanın odasına geldiği zaman hastasını ayakta hatta yemek getiren hasta bakıcıya yardım eder vaziyette görmüştür. Kangren ameliyatını gerektirmeyecek şekilde iyileşme adımının atıldığını görülmüş olup, aynı zamanda hastanın ensülin ihtiyacı da düşmeye devam etmiştir. Ve bu uygulama ile iyileşme rakımı hergün artmıştır. Bir çok doktor o zamandan beri Dr. Shute ve arkadaşlarının keşiflerini onaylamışlardır. E vitamini kullanılmasıyla sadece ensülin ihtiyacı düşmemiş, hatta ağır vakalarda dahi ensülin ihtiyacı tamamen kalkmıştır. Dr. Shute kalp hastalarına verdiği dozda E vitaminini şeker hastalarına da kullanmıştır. Şeker hastaları her gün daha da iyileşmeyi hissetmişlerdir.

 

El ve yüzdeki lekelerden kurtulmak istiyorsanız, E vitamini kullanın.

 

Hastalıkları ihraç edebilmenin tek bir yolu vardır, o da sabırdır. Sabrı tükenmiş insan, ruhuna hakim olamayan insandır. Sabretmesini bilen için, hiçbir hastalık önemli değildir. Jet hızı ile hastalıklar tedavi edilmez. Ancak, Allah’a şükredip, sabır etmekle şifaya kavuşuruz. Cenab-ı Allah, bizlere hastalık fakirlik verdiği zaman, bir imtihandan geçtiğimizi unutmamalıyız? Hastalık ve fakirlikten kaynaklanan sorunlara karşı sabredersek, Allah hem şifayı hem de fakirlikten kurtulmayı bizlere nasip edecektir.

 

NOT: Vicdan muhasebesi ahlakına sahip olan doktorunuzun görüş ve önerilerini alarak E vitaminini kullanmanız daha faydalı olur.

 

Yarabbi; doğru yol olarak gösterdiğin ve en büyük nimet olarak ihsan ettiğin İslam dininin yolunda hidayetin ile cümle Yüce Türk İslam alemini sabit kıl! Ahiret ve dünya için, vicdan muhasebesi yapan ve sabır eden kullarından eyle.

 

Vatan şehitlerini, T. C.’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, okuyucularımızın atalarını rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara acil şifalar dileriz.

 

Kaynaça:

E vitamini kaynakçası: Prof. Dr. (Kimya Yük. Müh.) Abdullah Çoban

E vitaminin şeker hastalığında kullanılması kaynakçası: Yeni halk sağlığı sf. 6. D. Ulvi Türkmenoğlu 1980

Borneo adası-Balıkpapan da ikamet eden Uygur Türklerinden Dr. Necabettin Oğuzhan.

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun