Şehit cenazelerinde bile birlik olamıyor, kutuplaşıyoruz! Affedin bizi aziz şehitlerimiz

Şehit cenazelerinde bile birlik olamıyor, kutuplaşıyoruz! Affedin bizi aziz şehitlerimiz
3 Mart 2020 12:45

Şehit Cenazesi nedir, ne değildir? Anlamı nedir?

 

 

Engin BALIM H&H YORUM

 

 

Öncelikle ŞEHİT varsa; bunun bir adedi, iki adedi olmaz! Limon, elma, armut değildir bu; şehittir! Bir şehidimiz de olsa; 33 şehidimiz de olsa, matem havasına bürünülür, dua edilir, yas tutulur, ilk fırsatta intikamı alınır..

 

 

Saray’dan şehitlerle ilgili açıklama yapılmaz, er meydanından, sınırdan yapılı! Açıklama yapılırken sırıtılmaz; ayıptır, yanlıştır! CHPli Özgür Özel’in gülüşmesini (önceki şehit cenazesi sırasında) kınamayıp, sadece RTE’ninkini kınıyorsan eğer; tepkin siyasidir, İnsani değildir!

 

 

İYİ Parti milletvekili Aylin Cesur gibi, bembeyaz, kış günü zürefanın şaşkını misali, yakası kürklü, pofidik kıyafetle, cenaze namazı sırasında, dua devam ederken, en öne gidip, kameraya, danışmanına poz verilmez! Şehit annesine sarılıp, danışmanın ekranına bakılmaz! Bunlar sonra; sosyal medyadan paylaşılmaz!

 

 

Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu’nun elini sıkmayarak ayıp etti! Millet bu ayıbı gördü; notunu verdi…

 

 

Daha şehitlerimizin ilk haftası dolmamış, 40’ı çıkmamışken, sosyal medyada, Kemal Bey ile el sıkışırken, pozlar yayınlamak da hoş karşılanmaz. Analar ağlarken, ateş sıvalı köy evlerine düşmüş, ortalığı yakıyorken, sosyal medyada AK troller gibi, ergen ergen hareketler doğru olmaz!

 

 

Bir şehit yakını, ”neden şehitler geliyor artık YETER” diye feryat ettiğinde, bunu tweet atıp, ya da HalkTV, KRT ekranlarında, ”şehidin yakınından hükümete tepki” diye tekrar tekrar verip, ”Kardeşim şehit oldu, Allah’a şükür, gerekirse babam ve ben de şehit oluruz” diyen şehit yakınını görmedezden gelmek, şehitler üzerinden siyasi propaganda yapmak demektir!

 

 

Aynı şekilde, Beyaz TV’de, A haber’de de ”Yeter artık dursun kan” diyen, şehit yakınının feryadını vermeyip, ya da tweetlemeyip, ”Kardeşimin intikamı için vatan için, şehadet için” ben de giderim, hazırız diyen, acılı ağabeyi, sürekli ekranda dolandırıp, ”CHP’ye en sert yanıtı, şehidin ağabeyi verdi” diye haberleştirmek; bu vatana yapılacak en büyük kötülüktür.

 

 

Şehitler üzerinden birleşen, bunu dünyada en iyi becerebilen bir milletken; artık şehitler üzerinden bile bölünen, kavga eden, kutuplaşmayı, cenaze evine kadar taşıyan, akıl hastası bir topluma dönüşüm sağladık.

 

 

Sonumuz hayır olsun…

 

 

Affedin bizi aziz şehitlerimiz.

 

 

Engin Balım Twitter