Şehit ailesine önce soruşturma sonra tutuklama

Şehit ailesine önce soruşturma sonra tutuklama
2 Eylül 2015 08:26

Cenazede ‘Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Erdoğan bunu bilsin’ diye isyan edince hakkında soruşturma açılan Ömer Bulur, yakını gözaltına alınınca ‘Bizi artık rahat bıraksınlar’ dedi.

 

 

 

Siirt’te 19 Ağustos’ta PKK’lilerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan 8 askerden er Recep Beycur’un ailesinin başına gelmeyen kalmadı.

 

Şehidin amcasının oğlu Ömer Bulur’un cenazede “Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Genç kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu? Allah’tan hiç mi korkmuyor? Bu genci buraya yatırdı” diye tepki gösterince AKP’ye yakın medya kuruluşları tarafından “provokatör”, “PKK’li” hatta “IŞİD’ci” diye hedef gösterildi. Ardından Bulur hakkında Erzurum Cumhuriyet Savcılığı tarafından “terör örgütü üyeliği”, “halkı askerlikten soğutmak”, “tehdit” ve “devlet büyüklerine hakaret” suçlamasıyla soruşturma açıldı.,

 

Dün ise şehit er Recep Beycur’un yakını ve komşusu olan Kazım İpek jandarma tarafından Erzurum’un Karaçoban ilçesine bağlı Kırıkkaya köyündeki evinde “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği” iddiasıyla gözaltına alındı. İpek, Hınıs ilçesinde jandarmada ifade verdikten sonra adliye sevk edildi. Savcılık tarafından sorgulanan İpek, “Cumhurbaşkanına hakaret suçundan” tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. İpek, mahkeme tutuklandı.

 

İpek’in, jandarmadaki sorgusunun ardından şehidin amcasının oğlu Ömer Bulur, “Artık ne söyleyeceğimi ben de bilmiyorum. Başımıza gelmeyen kalmadı. Bizi rahat bıraksınlar. Bize acımızı yaşatmadılar” dedi.

 

 

Kaynak: Selin Görgüner / Cumhuriyet