Şehir hastanesinde kiralar da fahiş!

Şehir hastanesinde kiralar da fahiş!
30 Kasım 2018 11:08

Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılması ile Ankara’nın köklü hastaneleri kapanacak. Hastaneler çevresinde hizmet veren ve kapanmanın ardından taşınmak zorunda olan eczaneler ve tıbbi malzeme firmaları 11 bin avroluk yüksek kiralardan şikâyetçi

 

Burcu Cansu / Birgün

 

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılması ile şehir merkezinde bulunan Numune, Yüksek İhtisas, Atatürk, Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı ve Çocuk, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Dışkapı Çocuk Sağlığı Hemotoloji ve Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastaneleri kapanacak. Bu hastanelerin çevresinde yer alan eczane ve tıbbi malzeme satan firmalar “Bilkent Şehir Hastanesi’nde yer alan dükkanlar için istenilen kira 11 bin Euro. Bu tutarı ödememiz imkansız. Büyük sermayedarlar dışında kimse artık ayakta kalamaz” diye konuştu.

 

Holding 25 yıl işletecek
Sağlık Bakanlığı tarafından Bilkent Şehir Hastanesi’ni yapan CCN Holding’e yılda 340.6 milyon TL kira, 25 yılda ise toplamda 23.4 milyar lira ödenecek. CCN Holding hastane arazisi içerisinde yer alan dükkanları da 25 yıl boyunca kiraya verebilecek. Dükkanlar için 11 bin avro dolayında kira bedeli belirlendiği öğrenildi. Eczaneler ve tıbbi malzeme satan yüzlerce firmanın yüksek kiraları karşılayamayacakları için kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalacağı ifade ediliyor.

 

Fahiş kiralar isteniyor
Kapanacak hastanelerin çevresinde hizmet veren eczaneler ve tıbbi malzeme firmaları sahipleri, BirGün’e şunları anlattı:
“Hastanelerin Bilkent’e taşınması ile şehir merkezinde kalmamız anlamsız hale gelecek. Bilkent’ten dükkan kiralamak ise imkansız. Fahiş fiyatlarda kira talep ediliyor. 11 bin Euro kira talep edildiğini duyduğumuzda dükkan bakmaya dahi gidemedik. Hastanelerin çevresinde de en az 10 bin TL kira ödeniyordu. Bu tutar bile zorlarken Bilkent’te istenilen kirayı sadece büyük şirketler ödeyebilir.

 

Bu kadar yüksek tutardaki kira bizi işsiz bırakırken hastalara da pahalılık olarak yansıyacak. Burada 5-10 TL’ye satılan medikal ürünler Bilkent’te 30-40 TL’ye satılacaktır. Başka türlü o kirayı karşılamak mümkün değil. Eczaneler de ilaçtan çok ürün satışına yönelecektir. Sadece CCN Holding’in servetine servet katacak bu proje hepimizi mağdur edecek.”

 

https://www.birgun.net/haber-detay/sehir-hastanesinde-kiralar-da-fahis-bir-vurgun-da-kiradan-238532.html