Şehidin babasından tokat gibi sözler! ‘Saray yapana kadar uçan tabutları değiştirsin!’

Şehidin babasından tokat gibi sözler! ‘Saray yapana kadar uçan tabutları değiştirsin!’
6 Mart 2015 01:25

Konya’da düşen F-4 uçağında şehit olan HavaPilot Kurbay Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın ailesi askeri yetkililer tarafından törenin yapılacağı Eskişehir’e götürüldü.

 

Şehidin babası Hayri Tanış, basın mensuplarına dönerek “Bunları yazın uçan tabutlarla gitti diye yazın. Saray yapana kadar uçan tabutları değiştirsin” dedi.

.

Bu video Adobe Flash Player’ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.


.

Şehit Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ve Şehit Hava Yüzbaşı Mustafa Delikanlı için yarın sabah Eskişehir’de tören düzenleneceği öğrenildi. Törenin ardından Tanış’ın Kocatepe Camisi’nde öğle namazını müteakip Cebeci Şehitliğinde toprağa verilmesi bekleniyor.

 

Öte yandan -BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, şehidin babası Hayri Tanış’ın evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu.

 

DESTİCİ: ARTIK BU KAZALAR GÖZ GÖRE GÖRE GELİYOR

 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, şehidin babası Hayri Tanış’ın evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Aile ziyaretinin ardından açıklama yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici şunları söyledi, “TSK’da son dönemlerde artan bu uçak kazaları, hepimizi derinden üzüyor. Hepimiz o acıyı yaşıyoruz, babanın feryatlarını duyduk. Tabi sorgulanması gerek. En son Malatya’da 4 adet F-4 pilotumuz hayatını kaybetmişti. Artık bu kazalar göz göre göre geliyor. Buna bir tedbir alınması gerek diye ifade etmiştim. Maalesef tedbir alınmadığını görüyoruz. Bu uçakların artık Türkiye semalarında uçmaması lazım. TSK’nın veya Hava kuvvetlerinin envanterinden çıkması lazım. Amerikan hava kuvvetlerinin ya da ileri ülkelerin hava kuvvetlerinin kullandığı uçakları neden biz kullanmakta ısrar ediyoruz. Geçen Malatya’da şimdi Konya’da, geçmişte Türkiye’nin bir çok yerinde F-4’ler patır patır düşüyor. TSK’nın açıklamasına göre bu uçakların yıl sonunda kaldırılacağı, envanterden çıkarılacağı yönünde. Bence derhal çıkarılması lazım. Beklenmemesi lazım. Malatya’dan sonra çıkarılması gerekti. Malatya’dan sonra bu uçak kazasının meydana gelmesi, artık buna biz kaza diyemeyiz. Burada ihmal, tedbirsizlik, öngörüsüzlük var hatta ihmali aşan bir durum var, dolayısıyla bunun sorumlularında artık hukuk önünde hesap vermeleri gerek.”

 

Tahsin GÜNER – Muhammet BAYRAM / ANKARA (DHA)