Seçmen muhalefete verdiği opsiyonu bitirdi

Seçmen muhalefete verdiği opsiyonu bitirdi
5 Ağustos 2015 15:31

13 senedir elde ettiği ezici güçle iktidarın tadını çıkaran Ak Parti’ye karşı Türk seçmeni muhalefete iyi bir destek ve çok büyük işler başaracak fırsat verdi ama derinlerdeki esaslarını bilmediğimiz nedenlerden dolayı bunu değerlendiremediği için kendilerine verilen opsiyonu artık bitirmiştir.

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

Tabirimi mazur görün muhalefete oy veren seçmen ”fıttırmış” ve ”illallah” demiştir.

 

Seçmen yerden göğe kadar haklıdır çünkü Meclis’e giren üç muhalefet partisi de seçmenini en kallavi şekilde aldatmıştır.

 

Seçim meydanların da CHP, MHP ve HDP genel başkanlarının söylemlerine göre seçmenler oylarını kullanmışlardır.

 

Ama gelin görün ki bu partilerin üç genel başkanı meğerse bir tiyatro oyunu çevirip, profesyonel artistlere taş çıkartan yüksek oyunculuk yetenekleriyle nasıl da halkı kandırmışlar!

 

Aldatmanın da lafı mı olur; eskiden İstanbul sokaklarında sahtekar üçkağıtçıların ”Bul karayı, al parayı’‘ elçabukluğu ile gariban Anadolu insanını kandırdıkları aldatma numaralarından daha beteri.

 

Meğerse bu adamlar sokak tiyatrosu çevirip meydanlarda halkı başlarına toplayarak oyları toplayıp, sonra da kendi andıçlarındaki gizli gündemleri uygulamaya koymaya kalktılar.

 

Seçimden önce halkın gündemi ne idi?

 

Türkiye’de dönen yolsuzluklar, büyük hırsızlıklar, siyasal soygunlar, PKK terörü ve Türkiye’nin parçalanma sorunları ile bunlara dur demenin yolları aranıyordu.

 

Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş bunları çok iyi biliyorlardı ve siyasal retoriği-söylemleri-bu yönde yapıyorlardı.

 

Bu üç siyaset artisti de bu konularda mangalda kül bırakmamacasına ağızlarına gelen her sözü söylüyorlardı ve seçimden sonra gerekeni yapacaklarını, hesap soracaklarını, barış ve demokrasi için çalışacaklarını-özellikle Demirtaş barışı dilinden düşürmüyordu-ağızlarının kenarlarından tükürükler sıçrarcasına anlatıyorlardı.

 

Seçmen masumdur, sade ve düz mantıkla düşünür genellikle.

 

Dolayısı ile bu üç aktörün beden dillerini de kullanarak anlattıklarına inandı.

 

Verdikleri mesajla hadi bakalım, sizi göreyim, iktidardan hesap sorun, dedi ve Ak Parti’yi tek başına iktidar olmaktan düşürdü.

 

Seçim bitti, bu üç siyaset oyuncusunun fırıldaklıkları hızla ortaya çıkmaya başladı.

 

TBMM Başkanlığı çok önemli ve yolsuzluk yapan siyasetçilerden hesap sorulacak bir makam iken seçimden önce başımızın etini yercesine ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a olmadık hakaretleri bırakmamacasına bağırtılarıyla bizi hasta eden Bahçeli bu makamı Erdoğan’ın emir kuluna götürüp altın tepsi içinde sundu.

 

Halbuki, Deniz Baykal TBMM başkanı olsaydı, çok farklı işler olacağı ve ‘’Yüce Divan’’a gönderme işlemlerinin başlayacağına adım gibi emindim.

 

Bahçeli sadece bu kıvırmayı mı yaptı?

 

Ne gezer! Ak Parti’nin tek başına iktidar olmamasından adeta rahatsız oldu ve diğer muhalefet partilerinin koalisyon teklifini elinin tersi ile geri itti.

 

Hatta Ak Parti’nin bile koalisyon teklifine evet demiyor.

 

Ya ne olacak?

 

Ak Parti tek başına iktidar olmalı, yani erken seçim.

 

CHP’ye gelince…

 

Adamlar meğerse halka söz verdikleri şekilde Ak Parti’den hesap sormakla bir ilgilerinin olmadığını, bakanlıkları kapmak ve bakan olmak için onların önünde eğilircesine nasıl da takla attıklarını hep birlikte yaşadık.

 

Ve, koalisyon görüşmeleri fiyasko ile bitti.

 

Ya HDP, adeta barış ilahı kesilmişti başımıza.

 

Şimdi ne oldu?

 

Seçimden sonra HDP’nin terör kanadı PKK her gün asker, polis katlediyor, iş makinelerini yakıyor, yol kesiyor ve dağa insan kaçırıyor vs…

 

Bu üç parti bir araya gelseydi Ak Parti ve ilgililerinin pestilini şimdiye çoktan çıkarmıştı ve halkın gözünde daha çok büyüyeceklerdi.

 

Ama şimdi bunlar bitti.

 

Halkın bunlara verdiği opsiyon bitti.

 

Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş-gerçi bu Kandil ve Öcalan’ın emirkulu-partilerinin başlarında olduğu sürece 7 Haziran’da verilen fırsat bunlara seçmen tarafından bir daha verilmeyecektir.

 

Zaten öyle olması gerekir.

 

Çünkü, bu üç ad da Türkiye’nin güvenlik sorunudur.

 

Mutlaka seçmen tarafından cezalandırılması gerekir, sandıkta.

 

Parti içi mekanizmaları bunları başlarından atamıyor, bunu seçmenin sağlaması gerekir.

 

Seçmenini kandıran Kılıçdaroğlu CHP’nin başından gitmesi gerekir.

 

Zaten yukarıda sıraladıklarımın dışında her yerde çıkarcı Alevicilik şovmenlerinin partisi olmuştur.

 

Yine türlü artistik oyunlarla seçmenini kandıran Bahçeli’nin MHP’nin başından gitmesi gerekir, gidecektir; oylarının şimdiden düştüğü ortaya çıkmıştır.

 

Son günlerin moda tabiriyle ‘’Beyaz Türkler’’ tarafından seçim barajı aştırılan HDP’nin, PKK’nın yeniden dökmeye başladığı kanlar nedeniyle seçim sandığında cezalandırılarak barajda boğulması gerekir.

 

Bunlar olur mu?

 

Olacak.

 

Neden?

 

Seçmen bu üç parti ve başlarındaki adamlar tarafından aldatıldıklarının farkında.

 

Ve buradan giden oylar-çok sivri bir iddia olacak ama-Ak Parti’ye kayacaktır.

 

Çünkü seçmen burada düz mantıkla ‘’Ya, Ak Parti’yi destekleseydik, biz doğrudan oylarımızı ona verirdik, bu adamlara da gerek kalmazdı; o zaman aldatılacağımıza oylarımızı doğrudan Tayyip Erdoğan’ın partisine verelim’’ düşünerek yeni bir tercihte bulunacaktır.

 

Hem de diğerleri tarafından aldatılmanın intikamını alma hazlarını yaşayacaklardır.

 

Üstelik, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere tüm AK Parti yetkilileri çözüm sürecini terk edip, doğrudan silahla PKK terörünü bitirme kararı aldıklarına ve şimdiye kadar da teröristlere önemli zayiatlar verdirdiklerine göre oylarının artacağı kesindir.

 

CHP, MHP ve HDP’ye verdikleri sözleri tutmamaları nedeniyle seçmeninin güveninin kalmaması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ak Parti’sinin PKK terörüne karşı politika değişikliği nedeniyle de oyları her geçen gün artıyor.

 

Ve, hemen bir kopya vereyim, teröre karşı verilen amansız savaş artırılırsa bir erken seçimde tek başına iktidar olmaması için hiçbir sebep yoktur.

 

Bir de ‘’Türk Milleti’’ vurgusu yapılırsa.

 

CHP, MHP, HDP’ye seçmenin güveni ve buna dayalı olarak verdiği opsiyon bitmiştir.

 

Seçmen Kılıçdaroğu, Bahçeli, Demirtaş’ın fırıldaklıklarının farkındadır ve sabırsızlıkla sandığı beklemektedir.

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN Twitter

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!