Seçim yasası değişikliği neyin işareti?

Seçim yasası değişikliği neyin işareti?
23 Şubat 2018 09:43

Ankara’da siyasi kulisler yeniden hareketlendi. Daha seçimlere 22 ay var. Ama AKP seçim yasalarında değişiklik için acele ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bile onca iş arasında, “seçim ittifakı” ile meşgul.

 

İsmet Özçelik / Aydınlık

 

Afrin’e yönelik “Zeytin Dalı Harekatı” sürerken, iktidar seçim işleri ile uğraşıyor.

AKP milletvekilleri ise tedirgin. Kendilerine ayrıntılı bilgi verilmediği belli. Ne olduğunu anlamaya çalışıyorlar. “Gidip de geri gelememe” endişesi içindeler.

 

 

ERKEN SEÇİM Mİ?

 

 

Erdoğan kürsülerde sürekli 2019 Kasım ayını işaret etse de herkes sürpriz bekliyor. Tecrübeli siyasetçiler, hep seçim yasasındaki değişikliklere vurgu yapıyorlardı. “AKP seçim yasasında değişikliği öne alırsa, erken seçim için düğmeye basmış demektir” diyorlardı.

AKP önceki gün seçim yasasında değişiklik için ilk adımı attı. AKP-MHP seçim ittifakı tamam. Yasal düzenleme için teklif Meclis başkanlığına verildi.

Ama bu yetmez. Yeni paketlere ihtiyaç var. Seçimlerin ne şekilde yapılacağı, dar bölge mi, daraltılmış bölge mi, yoksa başka bir model mi tercih edileceğine de karar verilmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için gerekli olan 100 bin imza konusu da belirsizliğini koruyor.

 

 

https://www.aydinlik.com.tr/secim-yasasi-degisikligi-neyin-isareti-ismet-ozcelik-kose-yazilari-subat-2018