Seçim ‘Paketi’ Adil Öksüz mü olacak?

Seçim ‘Paketi’ Adil Öksüz mü olacak?
24 Nisan 2018 14:54

Seçim “Paketi” Adil Öksüz mü Olacak?

 

Müyesser Yıldız / Odatv

 

 

15 Temmuz darbesinin kilit ismi olup, “kuş gibi” uçan “TSK imamı” Adil Öksüz bir haftadır Erdoğan ve iktidarın gündeminde.

Önce Adil Öksüz’le ilgili bazı gerçekleri hatırlatalım:

Uzun yıllar “Emniyet imamlığı” yapan Kemalettin Özdemir, 2012-2013’te Öksüz’ün “Hava Kuvvetleri imamı” olduğunu hem Erdoğan’ın Gazetesi Sabah’a hem de MİT’e bildirdiğini, resminin de olduğunu açıkladı. Ancak peşine düşülmedi.

Bitmedi.

17/25 Aralık’tan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı “FETÖ’nün çatı yapılanması” ile ilgili soruşturma başlattı. Yıllarca süren bu soruşturmanın iddianamesi de 15 Temmuz darbesinden 1 ay önce tamamlandı.

Soruşturma sırasında, “Mollalardan” olduğu bildirilen firari sanıklardan Cemal Türk hakkındaki araştırmada, Adil Öksüz’ün Türk’ün eşinin kardeşi olduğu anlaşıldı. T.C. numarasına kadar verildi ve “Deniz Kuvvetleri sorumlusu” olduğu yazıldı.

Ancak ne hikmetse, Adil Öksüz hakkında yine ne bir takibat yapıldı, ne ifadeye çağrıldı, ne de iddianamede sanıklar arasında gösterildi.

Sözkonusu iddianameyi hazırlayan Emniyet ve Savcılık yetkililerinin bu durumu, “Adil Öksüz ikinci iddianamede yer alacaktı, ama darbe oldu” diye izah ettiğini, ayrıca iddianameyi hazırlayan Savcının halen Saray’da “FETÖ’yle mücadele” görevi yaptığını belirtip, devam edelim.

Öksüz ismi, “FETÖ çatı davasına” 15 Temmuz darbesinde rol alıp, firar ettiği ortaya çıktıktan sonra eklendi. Savcı, diğer sanıklar gibi onun hakkında da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi, ama “firari” olduğundan dosyasının ayrılması yönünde görüş bildirdi.

Yıl 2015;

Savcılar, “FETÖ yapılanmasını” soruştururken, Erdoğan şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye’deki şehir imamları açıklandı ve hepsi birden kaçıverdi. Yakında belki de ülkelerin imamları açıklanacak. Uluslararası camiada bakalım neler olacak?”

Hemen ardından iktidar medyası, “ülke imamlarını” fotoğraflarıyla birlikte çarşaf çarşaf yayınladı ve onlar da kaçtı!

Netice; Erdoğan’ın 7 Kasım 2017’de söylediği gibi, “Akıllı olanlar Türkiye’yi terk etti gitti, aklı olmayanlar burada tuzağa düştü”.

Adil Öksüz olayı da buna benzemiyor mu?

 

 

BU AÇIKLAMALARIN SEBEBİ NE?

 

 

Öksüz olayı epeydir unutulmuştu. En son aylar önce iktidara yakın gazeteler, Öksüz’ün Almanya’da olduğunu ve bu konuda Alman makamları ile yazışmalar yapıldığını duyurmuştu.

Evvela Erdoğan’ın geçen hafta partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmayla Öksüz yeniden gündeme geldi.

Erdoğan, “Adil Öksüz haininin nasıl serbest bırakıldığını, bu işte kimlerin parmağı olduğunu unutmuş değiliz” dedi.

Demek ki, devlet epey tespit yapmış. Keşke, bu işte “parmağı olanları” bizler de öğrensek ve hepsinden hesap sorulduğunu bilsek!

Erdoğan 3 gün önce de bir televizyon programında, Adil Öksüz’e ilişkin bir soruya, “Takipteyiz. Son bilgiler, kendisinin burada hangi ülkede filan söylemem belki uygun olmaz, ama iz sürüyoruz, bazı bağlantılar kurulmuş vaziyette. Temennim odur ki, şu anda aldığımız istihbarat doğru çıkarsa herhâlde onunla ilgili adımı da attığımız gibi gerçekleştirmiş olacağız” karşılığını verdi.

Erdoğan’dan sonra Başbakan Yarımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ şöyle konuştu:

“Şimdi nerededir, hangi ülkededir buna dair bir bilgiyi bizden paylaşmamızı beklemeyin. Çünkü bu doğru olmaz. Bildiğiniz gibi bizim Milli İstihbarat Teşkilatımız yurtdışında operasyon yapma yetkisi ile donatıldı. Bu çerçevede 19 ülkeden 83 FETÖ’cü teröristi paketleyip Türkiye’ye getirdi. Başka ülkelerde de FETÖ’cü teröristler var, onları da inşallah paketleyip, paketleyip Türkiye getirecektir. Bunları getirdikten sonra hangi ülkeden getirdiklerini o zaman açıklayacağız. Şimdi o ülkeleri açıklamamız paketleme işini sıkıntıya sokar.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün akşam 23 Nisan resepsiyonunda, Öksüz’ün yerinin tespit edildiği iddiasını geçiştirmeye çalışsa da durum şu:

Öksüz’ün hangi ülkede olduğunu bildiğimizi cümle aleme duyuruyoruz. İnşallah bu açıklamalar, yine bir “Akıllı” firarına veya sözkonusu ülkenin olası MİT operasyonuna karşı tedbir almasına yol açmaz!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın açıklamasına dönersek; Operasyonlar münasebetiyle Hakan Fidan başta olmak üzere MİT çalışanlarını kutladı.

Keşke, binlerce kişilik ByLock listelerini ele geçiren, dünyanın öbür ucunda operasyonlar yapan MİT, bir de Adil Öksüz’ün Sincan Adliyesi’nde gözaltındayken, telefonundan kimleri aradığını ortaya çıkarsaydı!

Toparlarsak;

ABD’nin seçim öncesi Fetullah Gülen’i teslim etmesi veya MİT’in onu “paketlemesi” beklentisi var ya, zor! ABD, Türkiye’den alacaklarını almadan, ondan vazgeçmez.

Ancak Adil Öksüz pekala olabilir.

Erdoğan ve iktidarın mesajları da bunun habercisi gibi!