Seçim borsasında mutluluk

Seçim borsasında mutluluk
28 Haziran 2013 14:31

Ey Büyük Türk Milleti! Yazımıza beş Hadis-i şerif ile başlayalım:

Numan ALADAĞ H&H YORUM


1- ”Soylarınız ahlakınızdır, soplarınız da yaptığınız işler.”
(K. s. 72.)

2- ”Topluluk rahmettir, ayrılık azap.’‘ (C. II, s. 32.)

3- ”Sakının yalandan, çünkü yalan İmanın tam zıddıdır.” (C. s. 99)

4- ”Müslümanlıkta zarar görmek de yoktur, zarar vermekte yok.” (C. II, s.192.)

5- ”Bilgi elde etmeye uğraşan kişi, Müslümanlığın direğidir.”  (K. II, s.108)

Türk milletinin ortaya çıkışından bugüne, büyük milletimizin şerefli tarihinde asırlarları zaferlerle sürdürerek bu günlere gelmiştir. Yüce Türk İslam alemi, Milli benlik kararlılığından hiç bir zaman taviz vermemiştir. Bu kutsal mirası nesilden nesile devam ettirmektedir. Haram ve cehaletin insanı sağlık ve mutluluktan mahrum eder prensiplerinden de taviz vermeyerek, dünya kamuoyunda ki yerini günümüze kadar korumuştur.

Büyük Türk Milletinin bölünmez bütünlüğünü bozmak isteyen, yurtdışındaki dost görünen sanayi ötesi toplum ülkeleri iyi bilmelidirler ki, maddi çıkarlar doğrudan doğruya Yüce Türk İslam alemine bugüne kadar mutluluk getirmemiştir ve getirmeyeceğin de bilincindedir. İslam alemi olarak, yeter ki biz mutluluğumuza fayda sağlayacak faaliyetlerde bulunalım. Mutluluk bir seyahat şeklidir, maddi sevinçlerden oluşsaydı, hayvanların meralarda ki sezonluk yediği otları mutlu saymamız gerekirdi.

Haram olan geçici memnuniyetçilikle elde edilen kazançlar sahibini geçici olarak mutlu edebilir ama, sonu ne olur diye muhasebesini yapmalıdırlar. para ve mal varlıklarına karşın güven içinde yaşayamazlar. Başkalarından ilgi, saygı ve sevgi göremezler. Ancak kendi kendilerini haram yollarla elde ettikleri haksız kazanç ile mutlu etmeye çalışırlar.

Eğrisiyle doğrusuyla, güzeliyle çirkiniyle bir yaşam var önümüzde. Sıkıntılar, acılar da olsa yaşamak, mutlu olmak hem hakkımız hem görevimizdir. yeryüzünün en seçkin, en verimli derinlikleri olan, en mükemmel canlılarıyız. Vücudumuzun tüm organları mutluluğumuz içindir. Her organımız bize ayrı ayrı mutluluk sunar.

Saygıdeğer okuyucularımız! Asıl konumuz mahalli seçimlerin yaklaşması münasebetiyle, Yüce Türk İslam alemini bu Aziz mübarek günlerde haram faaliyetlere teşvik eden gafiller hakkında olacaktır:

Mahalli seçimlerin yaklaşması münasebetiyle, ALLAH’ın ve kanunların yasakladığı faaliyetleri sürdüren ihanet şebekeleri şimdiden bayram edercesine cirit atıyorlar. Jet hızı ile maddi mutluluk sağlamak için, Müslümanım diyene yakışmayacak pazarlıklar yapmaya başlanmıştır. Bir insan yaşamında başarı kazanmak için, önce güçlü bir iradeye sahip olması gerekir. Nedir başarı denilen şey? Yalnız para kazanmak mı? Mutlu bir yaşam standardı mı? Teknik izahla başarı, günümüzün toplum simgesinin, tutum ve davranışlarının, beceri ve tekniğin mahsulüdür. Başarılı bir yaşam ”Helal, uyumlu ve doyumlu” yaşanan bir yaşamdır. Türküm, Müslümanım diyebilen mutluluk değil, ”Mutluluğu üreterek yaratan millet demektir.”

Ülkemizde seçilmiş-Atanmış bazı idareciler, fanatik Müslümanlık faaliyetleri adı altında, yakın akraba ve menfaatleri müşterek eş dost olanlara jet hızı zenginlikler yaratmaktadırlar. Seçilmiş-atanmış bazı kişiler; hem haram faaliyetleri olacak hem de, kendilerinden daha iyi İslamiyeti yaşayıp, savunanlar yoktur iddiasında bulunacak. ALLAH aşkına, hem haram faaliyetlere göz yumacaksın hem de Müslümanım diyeceksin. Hayır hayır böyle Müslümanlık olmaz. Yüce Türk İslam aleminin iyi niyetinden faydalanıp geçici olarak kandırabilirsin, ALLAH‘ı asla?

Mahalli seçimlerdeki faaliyetlerden bir örnek verelim: Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde ki bazı köylerde, köy halkı daha önce hür iradesiyle oyunu kullanamıyordu; neden kullanamıyor? Geçmiş dönemlerde Akçakale Şanlıurfa yolundaki bazı köylerde sandık kurulur kurulmaz seçmenin oyu toplu kullanılıyordu ve seçmen sandık başına gelip sadece imzasını atıyordu. ALLAH aşkına buna demokrasi diyebilir miyiz? Ayrıca bu tür yasadışı faaliyeti olan köylerde hangi siyasi partiye oy verilmişse işte ben köyümde size ful oy verdim. Eğer o parti hükümet ise, o köyde varsa aşiret reisi yoksa söz sahibi olanın hakkı olmadığı halde adil olmayan talepleri oluyor.

Şimdiden  başta Akçakale olmak üzere bu tür yasadışı faaliyetlerin olmaması için ilgili kurumların gerekli önlemleri alması gerekir. İlgili kurumların bazı suçlarda göstermiş olduğu hassasiyeti seçimlerde de göstermelidir. Düşüncelerimiz, bu faaliyetlerde olanları  rahatsız edebilir. Akçakale ilçesi tarihinden günümüze kadar Milli benliğinden taviz vermemiştir. Son zamanlarda Akçakale’ye yurtdışından ithal edilen ahlak kültürü sayesinde, yasadışı faaliyetleri Türkiye’nin gündeminden düşmedi. Akçakale en kısa zamanda Akçakale’ ye yakışır faaliyetlerden ALLAH‘ın izniyle arınacaktır. Her şey aslına rücu edecek. Akçakale tarihinde Milli ve manevi değerlerden taviz vermeyen bir ilçedir.

Ne yazık ki ülkemizde halen iktisadi demokrasi kurulmamıştır. İkstisadi demokrasi kurulmamış bir ülkede demokrasinin mevcudiyetinden bahsedebilir misiniz? Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü ile uğraşan bazı ihanet şebekesi ülkeler, kurumlar ve kişiler, Türkiye’yi ve başta Harran ovası olmak üzere, bir hizmet sektörü cenneti haline getirdiler. Bu faaliyetlerle çocuklarımızın geleceği teminat altına alınabilir mi? Ne yazık ki, menfaatler müşterektir kültürü bir adım daha öndedir.

Her türlü iktisadi faaliyetin amacı, insan refahının artırılmasıdır. Kalkınma aslında bir amaç değil, insan refahının artırılmasına hizmet eden bir araçtır. Önemli olan kişisel gelir dağılımındaki eşitsizliklerin sebepleri ve bu sebeplerin çözümlenebilir konuları ele almaktır. Kişiler arasındaki gelir dağılımının aşırı dengesizliklere, eşitsizliklere sebep olacak derecede bozmaktadır. O zaman kişilerarası dengesizliklerin bir an önce giderilmesi gerekir. İhanet şebekeleri, ekonomik yasalarının boşluklarından faydalanarak, ülke ekonomik darboğaza sürükleniyor. Ayrıca vatandaşların yasadışı faaliyetlerde bulunmasına da yol açıyor.

Çözüm nedir? Hizmet sektöründe değil, üretim sektöründe sorumluluk almanın en iyi bir karakter eğitimi ile olur. Bir şeyden eminim, mutluluğun ölçüsü bencillik ve jet hızı ile zengin olmak değil; en iyi ölçü Türk İslam kültürünü ve dini siyasete (Din tacirliği) alet ederek yok edenleri gördüğümüz zaman, eğer samimiyetle Müslümanım diyebiliyorsak, kendimizi gözden geçirmeliyiz. İslamiyeti benden daha iyi icra edip ve alternatifim yok diyeceksin, hem de menfaatler müşterektir kültürü ile jet hızı zenginler yaratacaksın. Bu kültürü uygulayanlara Müslümanlık değil, Münafıklıktır diyebilirsiniz. Yüce Türk İslam aleminin geleceğini bencillik ve kişiye özel maddi çıkarlar için, tehlikeye atmanın kimsenin haddine değil. Tarih de ki Türk Milletinin zaferleri incelendiği zaman, daha iyi tanıyacaklardır. Bölünmez bütünlüğümüzü bozmak isteyenler, Büyük Türk Milleti’nin şah damarına basma aşamasına daha ulaşamamışlar; Büyük Türk Milleti, Hz. Muhammed  (S.A.V.) Hadis-i şeriflerini esas alarak, her zaman sabır etmiştir.

Ruhunda vatan sevgisi olup din tacirliği yapmayıp, güncel ve bencil kültüründen uzak, fedakarlık sınırını tanımayan, Türk yurdunun her köşesini aşkla, feragatle bölünmez bütünlüğü için üzerine düşen görevleri, şanlı tarihinin derinliklerinden güçlü ve disiplinli geleneklerinden ve aldığı kudret ve İman gücüyle başaran, Büyük milletimizin kıvanç dolu eşsiz tarihine layık, gurur ve övünme kaynağımız, birlik ve beraberliğimiz milli hakimiyetimizin teminatı olmuştur.

Vatan şehitlerini, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve nesli tükenmiş Müslümanları rahmetle Gazileri minnetle anar. Hastalara şifa-i şerifler dileriz.

Özdeyişler:

İnsanlar yalnızca görmeye hazır oldukları şeyi görürler. (Ralph Waldo Emerson)

Haram servetin batırdığı insan sayısı, kurtardığından elbette fazladır. (Bacon)

Atalarınızı değiştiremezsiniz, fakat torunlarınızla ilgili bir şeyler yapabilirsiniz. (Wes Izzard)

İnançsız ve mutluluğunu maddiyata adayan kişi, bir vazodaki köksüz kesme çiçeklere benzer. (Numan Aladağ)

Hizmet sektörü maskeli tembelliktir. O kadar yavaş yürür ki; en kısa zamanda yoksulluk meyvelerini verir. (Numan Aladağ)

Kin ve kıskançlık farenin buğday ambarını kemirdiği gibi, insanı yer bitirir. (Numan Aladağ)


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun