SCR İptali Tüm Ağır Vasıta Araç ve İş Makinalarına Uygulanabiliyor – METADIAG

SCR İptali Tüm Ağır Vasıta Araç ve İş Makinalarına Uygulanabiliyor – METADIAG
29 Haziran 2018 14:09

Avrupa ülkeleri ağır vasıtaların emisyon değerlerini düşürmek ve hava kirliliğini azaltmak için yeni kriterler getiriyor. Dizel yakıt kullanan ağır vasıtalar benzinli araçlara göre daha fazla zararlı gaz salıyor ve hava kirliliğinin artmasında etkili oluyor. Bunu önlemek için AB ülkeleri ağır vasıtalarda dizel egzoz sıvısı (DEF) sistemini zorunlu kıldı. dizel egzoz sıvısı (DEF) sistemi emisyon değerlerini düşürüyor ve hava kirliliğinin önlenmesinde bir miktar da olsa katkı sağlıyor. Su ve üre karışımı olan dizel egzoz sıvısı (DEF)araçlarda ayrı bir tankta depolanıyor ve egzoz gazlarına püskürtülerek zararlı gazları zararsız gazlara dönüştürüyor. Ancak Avrupa dışında birçok ülkede dizel egzoz sıvısı (DEF) bulmak kolay olmuyor. Bu durumda özellikle yolda seyir halindeki araçlar pek çok sorun yaşıyor. Bu sorunlar SCR iptali ile aşılabilir.

 

 

AdBlue sıvısı azaldığında ve bulunmadığında aracın çekiş gücü ve performansı düşüyor. Daha fazla yakıt tüketimi oluyor. Bazı markalarda araç stop edebiliyor. SCR iptal cihazı araca monte edilerek SCR sistemi devre dışı bırakılarak bu sorunlar önlenebilir. SCR iptali Mercedes, MAN, Iveco, Volvo, Ford, Renault, Scania, DAF gibi markalarda özel tasarlanmış iptal cihazlarıyla yapılıyor. Montajı son derece basit olan SCR iptal cihazı aracın motor beynine monte ediliyor. Yeni nesil araçlarda tüm elektronik sistemler ECU denen beyin tarafından yönetiliyor ve sistemlerle ilgili sorunlar beynin gösterge panelinde yer alıyor. Dizel egzoz sıvı (DEF) seviyesi de bu göstergede görülebiliyor.

 

Ama SCR sistemi devre dışı kaldığında sıvı seviyesi normal düzeyde görünüyor ve sistemde bir sorun olmadığı görünüyor. SCR sistemi iptaliile aracınızın sistem devre dışı kalacak, sistem beyne SCR arıza sinyali göndermeyecektir. Böylece dizel egzoz sıvısı (DEF) almaya gerek kalmayacaktır. SCR iptalinin aracın diğer elektronik sistemlerine hiçbir zararı yoktur. SCR iptali ile yollarda sıkıntı yaşamayacak, zaman ve maddi kayıplarla karşılaşmayacaksınız. Ağır vasıtalar, iş makineleri ve binek araçlarınız için ihtiyacınız olan SCR iptal kitlerini METADIAG firmamızda bulabilirsiniz. Ürünler hakkında detaylı bilgileri, fiyat bilgilerini ve sipariş bilgilerini web sitemizde görebilirsiniz. Ürünlerimiz bir yıl firma garantilidir.

 

Daha fazla bilgi almak için web sitemiz : www.metadiag.com.tr