Savcı Öz’den konuşulacak açıklama

Savcı Öz’den konuşulacak açıklama
30 Ekim 2014 16:02

Savcı Zekeriya Öz twitter üzerinden yaptığı açıklamalarla ile isyan etti. Öz paylaşımında ‘Adliye’deki odaların in olarak vasıflandırılması normalmiş’ diyerek Savcının verdiği takipsizlik kararını da paylaştı.

 

 

17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonun mimarlarından Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, mağdur olduğunu savunarak hukuk kurallarının kendisi için işletilmediğini öne sürdü.

 

 

Savcı Öz, “bana söylenenlerin yüzde biri bile olamayacak eleştirilerimden dolayı hemen dava açıyorlar.” diye yazdı.

 

 

Twitter hesabından kamuoyuna seslenen Zekeriya Öz yaptığı suç duyuruları için savcıların takipsizlik kararı verdiğini açıkladı.

 

 

“HAKKA HUKUKA SAYGILI SAVCIYIM”

 

 

Haksız açılan davalarla susturamazsınız, hukuksuzluklara karşı konuşacağım çünkü bu toprak hepimizin vatanı.

1- 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasından sonra miting meydanlarında defalarca hakaret, iftira ve tehdite maruz kaldım.

2-Hukuken nesebi gayri sahih olan havuz medyası neredeyse hergün yalan haberlerle şahsıma karşı linç kampanyası yürütüyor.

3-Geçerli hukuk kurallarına ve Yargıtay kararlarına göre açıkça suç olan bu fiillere karşı suç duyurusunda bulunuyorum.

4-İnsanların onurunu hiçe saydıkları için yayınlamasalar da tekzip gönderiyorum ve tazminat davası açıyorum.

5-Ancak her nedense savcılar adeta şüpheli avukatı üslubuyla uzun uzun takipsizlik veriyorlar ya da ellerinde bekletiyorlar.

6-Takipsizliklere itiraz ettiğimde de aylardır bir türlü karar vermiyorlar. Yani geçerli hukuk kuralları mağdur ben olunca işle(til)miyor.

7-Oysa ben demokratik bir hukuk devletinde yaşadığımı zannederek eleştiri hakkımı kullandığımda hukuk hemen işletiliyor.

8-Aşırı motive olduğu anlaşılan meslektaşlarım bana karşı yapılan ağır hakaret, iftira ve tehditleri görmezden gelirken bana söylenenlerin yüzde biri bile olamayacak eleştirilerimden dolayı hemen dava açıyorlar.

 

 

ELEŞTİRİLERİMİN AMACI YANLIŞLARIN DÜZELTİLMESİ İÇİNMİŞ

 

 

9-Öncelikle şahsım Türk Milleti adına mevzuat çerçevesinde görev yapan, hakka, hukuka saygılı bir Cumhuriyet Savcısıyım.

10-Bu ülkede derin yapıların değil hukukun egemen olması ve demokrasinin yaşaması için hayati risk alarak soruşturmalar yaptım.

11-O nedenle geçerli hukuk kuralları içinde seçimle işbaşına gelen idarecilere milleti temsil ettikleri için her zaman saygı duyarım.

12-Bu Türk milleti adına görev yapan bir yargı mensubu olarak benim aldığım devlet terbiyesinin bir sonucudur.

13-Ancak bu, idarecilerin yaptığı hukuksuzlukları görmezden gelmeyi ve eleştirmemeyi gerektirmez. Eleştiri bazen sertte olabilir. Eleştirilerimin amacı yapılan yanlışların düzeltilmesi, hukukun bu ülkede her açıdan egemen olması ve adaletin herkese uygulanmasıdır.