Şarkıcı Ciguli hayatını kaybetti

Şarkıcı Ciguli hayatını kaybetti
1 Kasım 2014 09:26

Hayatına Bulgaristan’da devam eden ve daha önce kalp ameliyatı geçiren Ciguli, dün saat 21.00 sularında yaşama veda etti.

 

 

Daha önce ameliyat olduğu kalbinden rahatsızlanan ve Sofya’daki bir hastanede ameliyata alınan Ciguli, ciğerlerinde yaşanan sorun nedeniyle aldığı narkozdan uyanamayarak yaşamını kaybetti. Ciguli’nin ölüm haberini Twitter’da Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay duyurdu.

 

 

Akay, ‘Sosyal medyada daha önce 3 kez Ciguli’yi öldürdükleri için önce inanmadım! 3 ayrı menajerden aldığım haber ne yazık ki doğru. Ciguli dün saat 21.00 sularında yaşama veda etmiş. Sofya’daki bir hastanede ameliyata alınmış ancak, ciğerlerinde yaşanan sorun nedeniyle aldığı narkozdan uyanamayarak yaşamını kaybetmiş. Kederli ailesinin başı sağolsun. Ciguli’nin cenazesi, Bulgaristan’ın Haskova şehrinde toprağa verilecek.’ dedi.

 

 

Ciguli kimdir?

 

 

1957 yılında Bulgaristan’nın Haskova şehrinde doğdu. Asıl adı Ahmet, baskıcı Bulgar yöneticileri ismini Anguel Jordanov Popov olarak değiştirdi. Lise mezunu. Türkiye’ye 1990 yılında geldi. 1991 yılında Çakıl Gazinosu’nda Hülya Avşar’a akordeon çalarak gazino hayatıyla tanıştı. 1998 yazında İzmir Fuarı’nda Sibel Can ve İbrahim Tatlıses’e sahnede eşlik etti. Her iki sanatçının da sahne programı sırasında sergilediği renkli şovlarla adını duyurdu. 1990′ların sonunda Binnaz adlı parçayla uzun süre gündemde kaldı. Horozum albümünü 2000 yılında çıkarttı. Aziz İzzet Binici ile “Ciguli” dizisinde rol aldı. Ciguli, bir Lada modeli olan arabanın isminden gelen bir lakaptır.