Sarıyer’de SİT alanına imam hatip ayarı!

Sarıyer’de SİT alanına imam hatip ayarı!
23 Nisan 2018 11:58

Sarıyer İstinye’de doğal sit alanı olan Boğaziçi geri görünümünde kalan 20 bin metrekarelik hazine arazisine; imam hatip lisesi, yurt ve cami yapılıyor.

 

 

Özlem Güvemli/ Sözcü

 

 

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2016 yılının mart ayında Sarıyer İstinye’de tamamı ağaçlarla kaplı, doğal sit alanında bulunan hazineye ait 20 bin metrekarelik araziye imam hatip lisesi ve uygulama camisi yapmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu. İBB, başvurudan 2 ay sonra 13 Mayıs 2016’da gereken plan değişikliğini yaparak parselin “eğitim tesisleri alanı” fonksiyonunu imam hatip, yurt ve cami yapılabilmesi için “mesleki ve teknik öğrenim tesisleri alanı” fonksiyonu olarak değiştirdi. “Boğaziçi sit Alanı Gerigörünüm ve Etkilenme“ alanında kalan parselde yapılan plan değişikliği İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından kentsel, tarihi ya da arkeolojik sit alanında kalmadığı için uygun bulundu. Ancak kurul, alanın “3. Derece Doğal Sit Alanı”nda kalması nedeniyle doğal değerler açısından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce değerlendirilmesini istedi.

 

 

AĞAÇ RAPORU HAZIRLANDI

 

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de İBB’ye gönderdiği 15 Şubat 2018 tarihli yazısında İstanbul 3 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun konuyla ilgili kararını iletti. Komisyon, plan değişikliği teklifine ilişkin hazırlanan “Ağaç Rölöve Planı Teknik Raporu”nda 276, 286, 291, 301 numaralı ağaçların yerinde korunması koşuluyla plan değişikliğinin tabiat varlıkları açısından sakınca taşımadığına karar verdi. Komisyon kararı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün plan değişikliği ile ilgili yazısı İBB Meclisi’nin mart ayı oturumunda gündeme geldi. Plan değişikliği oy çokluğu ile kabul edildi.

 

https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/sariyerde-sit-alanina-imam-hatip-ayari-2366232/