Sarılığa şok tedavi

Sarılığa şok tedavi
8 Şubat 2015 09:16

Değerli ziyaretçilerimiz! Sohbetimizin konusu, sizlere faydalı olacak, mikrobik sarılığa şok tedavi hakkında bilgi vereceğiz. iyi okumalar.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Cümle Yüce Türk İslam alemine, sağlık ve mutluluk dileklerimizle sohbetimize, Hadis-i şerifler ile başlayalım.

 

Hadis-i şerifler:

 

1- ”İnsanoğlu, midesinden daha zararlı (Tehlikeli) bir kap doldurmamıştır. Oysa insana kendini ayakta tutacak birkaç lokma yeterlidir. Yemesi zaruri ise, midesinin üçte birini de nefsine ayırsın (Boş bıraksın).” (Tirmizi)

2- ”İnsanlara merhamet etmeyene Cenab-ı Allah da ona merhamet etmez.” (Tirmizi)

3- ”Bir iyiliğe öncülük eden kimseye o iyiliği yapanın ecri gibi sevap vardır.” (Müslim)

4- Kuvvetli Mü’min, (Allah katında) zayıf Mü’minden daha sevimlidir. (Bununla beraber) her ikisinde de hayır vardır. Sen sana fayda verecek şeyi elde etmeye çalış. Allah’dan yardım dile ve asla acz gösterme. Başına bir şey gelirse, ”eğer şöyle yapsaydım, böyle olurdu” diye hayıflanıp durma. ”Cenab-ı Allah’ın takdiri bu, O, ne dilerse yapar” de. Zira ”eğer şöyle yapsaydım” sözü şeytanı memnun edecek işlerin kapısını açar.” (Müslim)

5- ”Nerede ve nasıl olursan ol, Allah’tan kork. Bilmeyerek kötülük (Günah) işlersen, hemen arkasından iyilik yap ki, o kötülüğü silip süpürsün. İnsanlarla güzel geçin!” (Tirmizi)

 

Yıl Ocak 2006 Libya-Bingazi: Bingazi’ nin 110 Km. Doğusundaki Al Marj şehrinde ikamet eden 74 yaşında iyi derecede Türkçe konuşan Abdülsani El Tugan ismindeki soydaşımıza iki gün misafir oldum. Ataları 1819 yılında İzmir-Çeşme’den, Libya’ya göç etmişler. Atalarından kendisine miras kalan halk hekimliği konusunda da Bingazi çevresinde ünlüdür. Binlerce dönüm üzüm bağları olan, soydaşlarımız, üzümü, taze ve çeşitli ürünler üretip pazarlayarak, hayatlarını idame etmektedirler. Kış aylarında pastörize edilmiş üzüm ve taze sıkılmış portakal suyu karışımı kahvaltıda vazgeçilmez içeceklerdir. Asırlardır bu içecek kültürü devam etmektedir. Libya’nın diğer bölgelerine göre, üzüm tüketenlerin ortalama ömrü, erkeklerde 80-85, kadınlarda 80-90 arasıdır. 40 yaşında bir vatandaş Abdulsani’ nin evine geldi ve Abdulsani Arapça dedi Emrek (İsteğin nedir) dedi, sarılık hastalığına yakalandım bana yardımcı olabilir misiniz? Tabi ki olurum. Şifaya kavuşmak için, dediğimi birebir yapacaksın. Emrek Emmo (Dediklerini yapacağım) dedi. Al bu kalem ile kağıdı yaz bakalım.

 

REÇETE 1- Malzeme: 10-15 Diş sarımsak, Bir su bardağı doğal ev yapımı üzüm veya Limon-portakal sirkesi, kesinlikle aromalı, sentetik sirke olmamalıdır.

 

Hazırlanışı-Kullanışı: Sarımsaklar soyularak, yatmadan 20-30 dakika önce iyice çiğnenerek yenir. Sabahları keskin sirkeyi burnuna iyice çekmelidir.
Şifası: Bu reçeteyi, gün aşırı Beş defa (On gün) düzenli uyguladığınız zaman, Allah’ ın izniyle sarılık şifaya kavuşur.

 

DİKKAT DİKKAT! Sarımsağı yedikten sonra, üstüne kesinlikle su içilmemelidir. Su içildiği zaman, rahatsızlıklar olur. Bu reçeteden sonuç alabilmek için, sabır ve iradeyi güçlendirmek çok önemlidir. İnsanların tabiatına göre miktar arttırılıp, azaltılarak tedavi sonucu değişebilir.

 

REÇETE 2- Hepatit B nin en doğal destekleyicilerinden birisi de, bal ve çörekotudur. Malzeme: Bir tatlı kaşığı çörekotu, İki tatlı kaşığı bal. Hazırlanışı-Kullanılışı: Bir tatlı kaşığı çörekotu ezilip, bal ile karıştırıp bekletilmeden sabahları aç karnına hemen yenmelidir. Şifası: Bu reçete 20-26 gün devam edilirse, Allah’ın izniyle, kronik Hepatit B’ nin nasıl şifaya kavuştuğuna hayret edeceksiniz. Şifaya kavuşma suresi insanların tabiatına göre değişebilir. Bu konuda, ilk akla gelen şey, sabır ve iradeyi güçlendirmektir.

 

NOT: Vicdan muhasebesi yapan Doktorunuzun görüş ve önerilerini alarak kullanmanızda fayda vardır.

 

İki nolu reçete’nin kaynağı, Şanlıurfa’nın asil ve soylu ailelerinden, daima ruhunda Vatan sevgisini taşıyan, Abdulkadir Gakkoş’ tur. Bu reçete, her sabah taze olarak hazırlanmalıdır.

 

Abdulsani El Tugan, ”Türklerin tek sevdikleri şey hak, gerçek, çalışmak, adil olmak ve haksızlık yapmamaktır.” diyor. Soydaşımız bu özdeyişi okuyunca, Abdulkadir Gakkoş’un ”Türk her yerde Türktür” demesi hatırıma geldi.

 

Vatan şehitlerini, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu M. Kemal Atatürk’ü ve değerli okuyucularımızın atalarını rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara şifa-i şerifler dileriz.

 

Cenab-ı Allah, cüzdan muhasebesi uğruna, Yüce Türk İslam aleminin bölünmez bütünlüğünü bozmak isteyen gafillere fırsat vermesin dileklerimizle, Allah’ın Selamı, şifası ve bereketi üzerinize olsun.

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun