Sarıgül’e, kaçak kat isyanı!

Sarıgül’e, kaçak kat isyanı!
6 Eylül 2013 09:42

Teşvikiye Caddesi’ndeki milyon dolarlık kaçak teras kat, Şişli’deki imar kirliliğini gözler önüne serdi.

 

 

AKP’ye yakın Takvim Gazetesi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü 1. sayfasından vurmaya devam ediyor. Ard arda çıkan haberler CHP’nin olası İstanbul adayına yönelik AKP’den uyarı olarak algılanıyor.

 

İşte o haber:

 

CHP’liler bu duruma isyan etti.

 

Meclis üyesi Dursun Çaltı, “Böyle çok sayıda ruhsatsız yapı hakkında yıkım kararı var. Ama Sarıgül hiçbirini yıkamaz” dedi.

 

Mustafa Sarıgül’ün kaçak katlara göz yumduğu iddia ediliyor.

 

Şişli’de kaçak kat yükseldi.

 

CHP’li Çaltı ise ikinci skandal perdesini araladı:

 

Usulsüz yapılan çok sayıda bina var. Hepsine yıkım kararı verildi. Ama Sarıgül hiçbirini yıkmadı.

 

Takvim dün İstanbul’un en nezih semtinden yükselen kaçak katı manşete taşıdı.

 

Skandalın ardından bomba gibi iddialar ortaya çıktı. Şişli’de çok sayıda kaçak kat olduğu ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün bunları yıktırmadığı öne sürüldü.

 

İşyerlerinin bulunduğu Teşvikiye Caddesi’nde 8 katlı bina yapan Keten İnşaat, son katı kaçak yaptı. Belediye, şikayet üzerine bina sahibine 2 bin 365 TL ceza kesti ve kaçak katın yıkımına karar verildi. Gözler ise “kaçak katın ne zaman yıkılacağı” sorusuna çevrildi. Soru cevapsız kalınca CHP kulisleri karıştı.

 

YARGIYA BAŞVURACAK

 

CHP Şişli Meclis Üyesi Dursun Çaltı, bölgede yüzlerce kaçak kat olduğunu açıkladı. Çaltı, “Şişli’de çok sayıda usulsüz yapılan binalar var. Tüm bunlar hakkında ceza kesildi, hepsine de yıkım kararı verildi. Ancak hiçbiri yıkılmadı. Bu kaçak katlar 1 günde yapılmadı. Bunlara göz yumuldu. Sarıgül bunları asla yıkmaz” ifadesini kullandı.

 

Çaltı, kaçak yapılarla ilgili durumu CHP’li üyelere ilettiğini ve skandalı belediye meclisine ve yargıya taşıyacağım da sözlerine ekledi.