Sarıgül şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı

Sarıgül şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı
28 Ocak 2015 21:15

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile ailesinin ‘ölümle tehdit edilmesi’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında eski Başkan Mustafa Sarıgül ifadeye çağrıldı. Sarıgül’ün İnönü’nün ardından ABD’ye gidip gitmediği de inceleniyor.

 

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile eşi Nazlı İnönü’nün “ölümle tehdit edilmesi” iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada, Emir Sarıgül’ün ardından babası Mustafa Sarıgül de “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Oğlu Emir Sarıgül’ün soruşturma kapsamında önce “tanık” ardından “şüpheli” olarak ifade vermesinin ardından Şişli’nin eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de artık dosyanın ikinci şüphelisi oldu.

 

TEBLİGAT GÖNDERİLDİ

 

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı terör ve örgütlü suçlar soruşturma bürosu savcılığı, Mustafa Ssarıgül’e “şüpheli'” sıfatıyla tebligat gönderdi. Sarıgül, ifade vermesi için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na çağırıldı.

 

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

 

Mustafa Sarıgül’ün, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül de dün savcıya 1 saat süreyle ifade vermişti.

 

YURTDIŞI ÇIKIŞ KAYITLARI İNCELENECEK

 

Savcılık sorgusunda Sarıgül’e daha önce müşteki olarak ifade veren İnönü çiftinin iddiaları sorulacak. Bu iddialar arasında, Sarıgül’ün Hayri İnönü’yü istifa etmesi için tehdit ettiği, tehdit zoruyla istifa mektubu imzalattığı ve İnönü’nün peşinden Amerika’ya gittiği gibi suçlamalar var. Soruşturma savcılığı, Hayri İnönü’nün ABD ‘de olduğu tarihlerde Sarıgül’ün de ABD’ye gidip gitmediğine ilişkin kayıtları İstanbul Emniyeti’nden istedi.