Sarıgül: Kadınlarımızın üzerinden elinizi çekin

Sarıgül: Kadınlarımızın üzerinden elinizi çekin
8 Mart 2014 16:04

CHP İstanbul İl Başkanlığı “8 Mart Kadınlar Günü” nedeniyle Şişli’de yürüyüş düzenledi. Halaskargazi Caddesi üzerindeki Atatürk Müzesi önünde başlayan yürüyüşe, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Aylin Kotil ve CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Hayri İnönü de katıldı.

 

 

KADINLARIMIZIN ÜZERİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN

 

Saat 11.00’de başlayan yürüyüş Cevahir Alışveriş Merkezi önünde son buldu. Yürüyüşün tamamlanmasının ardından CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Sarıgül ve Kotil seçim otobüsü üzerinden katılımcılara konuşma yaptı.

 

Sarıgül ,“AKP iktidarı döneminde töre cinayetleri arttı kadınlarımıza olan saldırılar arttı. Ve son yıllarda 700’ün üzerinde kadınımız cinayetten dolayı yaşamını yitirdi. Bu gün iktidar diyor ki; Şu kadar çocuk yaparsın, bu kadar çocuk yapamazsın. Kürtaj yaparsın, yapamazsın. Ey Ankara’dakiler; Kadınlarımızın üzerinden elinizi çekin” dedi. Konuşması boyunca sık sık alkışlanan Mustafa Sarıgül, önümüzdeki günlerde televizyon programlarında projelerini açıklayacağını da belirtti.

 

Mustafa Sarıgül, çocuk yaşta evlilikleri protesto etmek için gelinlik giyerek Bağcılar’dan gelen bir kadını da parti otobüsüne çağırdı. Aylin Kotil gelinlikle parti otobüsüne çıkan kadının elinden tutarak “Çocuk gelinleri protesto ediyoruz” demesi üzerine, katılımcılar “çocuklar okula” sloganları attı.

 

KADIN CİNAYETLERİ AZALMADI, ARTTI

 

CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Aylin Kotil ise iktidara yüklenerek, “İktidarları yıllar süresince, bir gün çocuk gelinler hakkında tek kelime etmediler, bir gün kadın cinayetleri hakkında, töre cinayetleri hakkında tek kelime etmediler. Ama diğer bütün konular hakkında ahkam kesmeyi biliyorlar. Bunların hesabını bir 30 Mart’ta inşallah sandıklarda kadınlarımızla birlikte soracağız” diye konuştu.

 

Oğuz Kaan Salıcı da yaptığı konuşmasında, çocuk yaşta evlilikler ve kadın cinayetlerini eleştirerek, “Bu iktidar döneminde de maalesef kadın cinayetleri azalmadı, arttı. Bu iktidar döneminde çocuk yaşta evlilikler maalesef azalmadı arttı” dedi.