‘Sarıgöl’de jeotermale izin vermeyeceğiz’

‘Sarıgöl’de jeotermale izin vermeyeceğiz’
18 Ağustos 2019 21:30

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki üzüm bağlarında incelemelerde bulundu. Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen Bayraktar’a, Sarıgöl ovasında jeotermale izin vermeyeceklerini söyledi

 

 

Birgün’de yer alan habere göre, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki üzüm bağlarında incelemelerde bulunarak, bağ bozumu öncesi üreticilere, “Üzüm satacağınız kişilerin ticari itibarı olmalı, güvenilir olup olmadığını araştırın” uyarısında bulundu.

Bayraktar, ilk olarak Dindarlı Mahallesinde üreticilerle sohbet ederek, bağlar hakkında bilgi aldı. Şemsi Bayraktar’ı Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ve yönetim kurulu üyesi Sinan Gençeli ve Dindarlı köyünde çiftçiler karşıladı.

Sarıgöl Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyesi Sinan Gençeli, Dindarlı köyünün en büyük sıkıntısının tarımsal sulama sorunu olduğunu belirterek, ” Sondaj kuyularımız 500 metre de, devamında artık 500 metre de dahi sularımız bitmekte. Biz uluslararası ülkelere üzüm ihracatı yapan bir köyüz, buraya devlet gücü ile Adıgüzel veya Cindere barajından su getirilmesini istemekteyiz” dedi

Bölgede bağ bozumunun yaklaştığına dikkati çeken Bayraktar da, üreticinin emeğinin karşılığını alacağı bu süreçte dikkatli davranması gerektiğini söyledi. Bayraktar, “Adam eline çekini, senedini alıyor, üzümlerinize yüksek fiyat veriyor ama dolandırıcı çıkıyor. Üzüm satacağınız kişilerin ticari itibarı olmalı, güvenilir olup olmadığını araştırın” ifadelerini kullandı.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen de ilçede 130 bin dekarlık alanda Sultaniye üzüm bağının bulunduğunu aktardı. Bağların yüzde 90’ının beyaz örtüyle kaplandığını ifade eden Ülgen, “Tek amacımız üzümlerimizi doğa olaylarından korumak. Üzüm bağlarındaki örtüler hasat sonuna kadar kalacak” dedi. Ülgen, ilçede Sultaniye üzümünün dışında 9 çeşit üzümün daha yetiştirildiğini kaydetti.

Jeotermale karşı olduklarını dile getiren Ülgen, Sarıgöl ovasında jeotermale izin vermeyeceklerini ve bunu için sonuna kadar savaşacaklarını ifade etti.

 

https://www.birgun.net/haber/sarigol-de-jeotermale-izin-vermeyecegiz-265304